Ostali sportovi

Direktno.rs

03. 08. 2021. 07:42 0

Trail trka za pamćenje

Ostalo je svega 5 dana do isteka redovnih prijava za šestu po redu trail trku, pod nazivom “Trail race Kopaonik” koja će se i ove godine tradicionalno održati na terenima Nacionalnog parka Kopaonik u periodu od 27-29. avgusta.

Trka koja je upisana u kalendare mnogih ljubitelja trčanja i ove godine okupiće veliki broj učesnika na terenima Nacionalnog parka, a učesnici će biti u prilici da upoznaju neke nove predele jer će staze biti dodatno osvežene za ovogodišenje izdanje.

- Trail trčanje podrazumeva trčanje po neutabanim terenima i prve asocijacije jesu netaknuta priroda, prostranstva, šumske staze i livadski putevi. Trail je namenjen svima koji žele da zamene trčanje po asfaltnoj podlozi i da se oprobaju u nečemu sasvim novom. Trail spaja lepotu boravka u prirodi sa lepotom trčanja i to je razlog sve većeg broja rekreativaca koji odlučuju da se oprobaju baš u trail trčanju” - ističu ispred organizacije događaja.

Pred svim učesnicima i ove godine se nalaze dve staze različitih dužina.

Za sve one koji se rekreatvno bave trčanjem i po prvi put bi se oprobali u trail trčanju tu je staza duga 7km i koja nosi naziv “7k Kopaonika”.

Ova kraća staza kreće se predivnim reonom šume poznatijim kao “Crvene bare”, duž “Gljivarske staze”, a prolazi i pored nazaobilazne prirodne atrakcije, lokaliteta “Markov kamen”. Stazu odlikuje blaga visinska promena što će omogućiti svim učesnicima da maksimalno uživaju u upoznavanju terena Nacionalnog parka.

Duža staza u okviru trke, dugačka je 15km i nosi naziv “15k Kopaonika”. Namenjena je iskusnijim trkačima i onima koji imaju veći broj pretrčanih kilometara u nogama, ali i svima onima koji bi da se oprobaju u nešto dužem trčanju.

Svojim delovima staza prolazi iste predele kao i staza “7k Kopaonika” ali se razlikuje i po trčanju na livadama u predelu vrha Gobelja, kao i predelima koji okružuju “Likinu česmu”.

U okviru same sportske manifestacije, osim trka na 7 i 15km, svi učesnici će moći da provedu slobodno vreme obilazeći odabrane lokalitete u okviru organizovanih izleta, da se oprobaju u letnjim sadržajima koje nude JP Skijališta Srbije, da uživaju u sadržajima EXPO zone i da bodre najmlađe u “Trail race Kids” trci u Dolini sportova.

Period ranih prijava aktivan je do kraja prve avgustovske nedelje, do kada se svi učesnici mogu prijaviti po najpovoljnijim uslovima i obezbediti pune takmičarske pakete. Prijave se odvijaju putem sajta: www.prijavazatrku.rs a sve bliže informacije o samom događaju svi zainteresovani mogu pronaći na www.trailracekopaonik.com 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati