Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

27. 07. 2021. 08:51 1

Šampionski ritam odbojkašica: Pao i Japan

Srpske odbojkašice odigrale su fantastičan meč u drugom kolu olimpijskog turnira. Nakon pobede protiv Dominikanske Republike na otvaranju, naše devojke su "srušile" i domaćina, selekciju Japana. Rivalke su se u meču držale samo tokom prvog seta, a kada su njega ispustile iz svojih ruku, četa Zorana Terzića ih je potpuno dotukla - 3:0 (25:23, 25:16, 26:24).

Bio je to duel u kojem je presudio nesporno veći kvalitet srpskih odbojkašica. Japanke nisu imale nikakvo rešenje za Tijanu Bošković, pa ni za Milenu Rašović, koje su predvodile napad naše selekcije. Blok je takođe bio na prilično zavidnom nivou i faktički je preokrenuo situaciju u završnici prvog seta.

Uvodni period igre bio je dramatičan, iako se isprva nije činilo da bi tako moglo da bude. Naše devojke diktirale su tempo, imale su u jednom momentu i prednost od 16:12. Međutim, Japanke su tada nekako pronašle način da vežu četiri uzastopna poena, a potom da i same diktiraju tempo sve do rezultata 22:23. Igralo se poen za poen, kada je Srbija ipak prelomila, uzela tri uzastopna poena i srušila snove domaćina ovih Olimpijskih igara.

Drugi set je bio druga priča. Za razliku od prvog, kada su srpske odbojkašice dopustile Japanu da se vrati iz rezultatskog deficita, ovoga puta to nije bio slučaj. Izabranice Zorana Terzića povele su sa 12:7, posle čega su bez gotovo ikakvih problema održavale razliku na svojoj strani. Ona je kako se ovaj period bližio kraju samo uvećavala, a rezultat 25:16 na kraju samo govori koliko je Srbija bila dominantna.

Činilo se da će i treći set biti puka formalnost, ali su Japanke unele dramu. Srbija je isprva povela rezultatom 3:0, Japan je uzvratio i poveo, da bi potom naše devojke od 6:7 došle do nestvarnih 13:7. Međutim, Japan se tada približio na samo poen zaostatka (16:15), Srbija je otišla na +5, a onda je usledila nova serija kojom se ušlo u dramatične tokove. Domaćin Olimpijskih igara izjednačio je na 22:22. Imale su Japanke i set loptu, ali su naše devojke uspele da uzvrate, ponovo osvoje tri vezana poena baš kao u prvom setu i upišu drugu pobedu. Sve je bilo gotovo posle bloka Popović.

Sledeću utakmicu, reprezentacija Srbije igra protiv potpunog autsajdera na ovim Olimpijskim igrama, selekcije Kenije. Taj meč je na programu u četvrtak takođe sa početkom od 07:20 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati