Ostali sportovi

Milan Zarić

03. 06. 2021. 14:54 0

Pro Reko "uništio" Hanover za polufinale LŠ

Finalni turnir Lige šampiona u vaterpolu danas je počeo u Beogradu i već smo dobili prvog finalistu. To je Pro Reko, koji je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Hanover sa 16:9 i nastavio pohod ka tituli.

Na bazenu "11. april" viđena je odlična organizacija završnog turnira, svedoči izveštač Direktno.rs sa lica mesta, ali i blistava partija ekipe iz Italije, koja nije imala problema da izađe na kraj sa Nemcima.

Praktično je već u prvoj četvrtini moglo da se nasluti ko će se na kraju radovati, jer su igrači Pro Reka posle preokreta došli do tri gola prednosti - 4;1, pa 5:2.

I tu se Italijani nisu zaustavljali, pa je prednost u drugoj četvrtini narasla, kada je u jednom trenutku bilo čak pet golova viška (8:3). Hanover je uspeo nekako da se trgne, pa je sa dva gola prišao na minus tri, ali je tu seriju zaustavio Aleksandar Ivović, koji je doneo 9:5 na poluvremenu za Pro Reko.

Pokušavali su Nemci, koliko su mogli, da drže priključak, pa su u trećoj četvrtini uglavnom bili na tri gola zaostatka, međutim u poslednjoj četvrtini se sve raspalo, pa je Pro Reko postigao čak šest golova, a primio dva, što mu je na kraju omogućilo da slavi sa ubedljivih 16:9.

Najzaslužniji za ovaj trijumf Italijana bio je kapiten Aleksandar Ivović, strelac čak pet golova. Po dva puta su se u strelce upisali naš Dušan Mandić i Mateo Ajkardi.

U redovima Hanovera istakli su se Darko Brguljan sa tri, odnosno Fin Šice i Jorn Vinkelhorst, koji su postigli po dva gola.

PRO REKO - HANOVER 16:9 ( 5:2, 4:3, 1:2, 6:2)

Bazen: "11. april". Igrano bez navijača. Sudije: Đorđi Kun (Mađarska), Matan Švarc (Izrael).

Pro Reko: Bijač (4 odbrane), Di Fulvio, Mandić 2, FIljoli 1, Janger 1, Veloto 1, Prešuti 1, Ečenike 1, Ivović 5, Helok 1, Ajkardi 2, Luongo 1, Negri.

Hanover: Šenkel (6 odbrana), Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan 2, Radović 1, Muslim 1, Nagaev, Kubiš, M. Brguljan, Šice 2, Vinkelhorst 2, Benke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati