Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 06. 2021. 22:31 0

Vaterpolo krem u Beogradu, Srbi jure trofej

Beograd će od četvrtka do 5. juna biti domaćin završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu, u organizaciji kluba Novi Beograd.

- Zahvalan sam Vaterpolo klubu Novi Beograd koji je učinio veliki napor da se organizuje jedan ovakav turnir. Nije bilo jednostavno, ali su čelnici kluba učinili sve kako bismo najboljih osam timova u Evropi gledali u Beogradu. Siguran sam da ćemo gledati fantastične mečeve - rekao je sportski direktor vaterpolo kluba Novi Beograd Aleksandar Šoštar na konferenciji za medije povodom završnog turnira.

Takmičenje će biti održano na bazenima Sportskog centra "11.april".

Na turniru učestvuju Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferencvaroš iz Mađarske, Marsej iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Španije i Olimpijakos iz Grčke.

Na turniru će nastupiti srpski reprezentativci Dušan Mandić iz Pro Reka, Andrija Prlainović iz Marselja, Nikola Jakšića iz Ferencvaroša, Đorđe Lazić iz Breše, Milan Aleksić iz Barselonete...

Prvi meč je na programu sutra od 13 sati između Pro Reka i Hanovera.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati ovako veliko takmičenje u Beogradu. Nažalost bez publike, ali se nadam da će se to sledeće godine promeniti. Takmičenje će biti zanimljivo. Idemo iz dana u dan. Teško je predvideti ko je favorit jer su svi pokazali prednosti i mane. Neka najbolji pobedi - rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Pro Reka Dušan Mandić.

- Naš cilj na početku sezone je bio plasman na završni turnir i uspeli smo u tome. Posle osvajanja Superkupa i prvenstva Nemačke dolazimo rasterećeni, ali to ne znači da smo opušteni. Igramo protiv Pro Reka i daćemo maksimum na tom meču - rekao je reprezentativac Crne Gore i vaterpolista Hanovera Aleksandar Radović.

Od 15.30 će se sastati Ferencvaroš i Marselj.

- Zadovoljan sam što sam opet na finalnom turniru posle kreće pauze. Verujem da su svi došli sa ambicijom da prođu u narednu fazu, tako smo i mi. Verujem da možemo da prođemo dalje - rekao je vaterpolista Marsja i reprezentativac Srbije Andrija Prlainović.

- Sada nema publike, ali se nadam da će je u naredne dve godine biti. Spremni smo i nadam se da ćemo imati šansu da pokažemo kvalitet - rekao je igrač Ferencvaroša i srpski reprezentativac Nikola Jakšić.

Od 18 časova igraće Jug i Breša.

- Srećan sam što imam priliku da igram u Beogradu, u gradu u kojem sam rođen. Srećan sam što će Novi Beograd biti organizator u naredne dve godine. Breša ima najviše ambicije ali važno je da idemo korak po korak. Svim učesnicima želim mnogo sreće - rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Breše Đorđe Lazić.

- Pred nama je najteži i najveći turnir u klupskoj sezoni koji se igra u specifičnim uslovima. Nema izrazitog favorita na ovom turniru što daje posebnu draž. Do sada nismo imali zadovoljavajuću sezonu ali se nadam da ćemo se ovde iskupiti - rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Program sutra zatvaraju Barseloneta i Olimpijakos od 20.30 časova.

- Imali smo odličnu sezonu. Došli smo ovde da odigramo na visokom nivou i pokažemo vrhunski vaterpolo. Igramo sa Olimpijakosom koji zna kako se igraju ove utakmice i pokušaćemo da pobedimo - rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Barselonete Milan Aleksić.

- Ova sezona je bila teška za sve nas zbog čega mi je drago da smo stigli do završnice. Nadamo se pobedi i daljem napretku - rekao je trener Olimpijakosa Teodoros Vlahos.

Pobednik meča Pro Reko - Hanover će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Barseloneta - Olimpijakos.

U drugom delu žreba se nalaze Ferencvaroš i Marselj, te Jug i Breša.

Polufinala su na programu u petak, 4. juna, dok se finale i mečevi za treće, peto i sedmo mesto igraju u subotu, 5.juna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati