Ostali sportovi

Đ. S.

28. 05. 2021. 15:11 1

Kada prođe finale, SUPERLIGA klubovima!

Dobro je počelo finale plej ofa u vaterpolu! Realno dobar je i ceo plej of, najbolji u poslednjih desetak godina! U Kragujevcu dobra utakmica, tvrda, stalna promena ritma i rezultata, korektna atmosfera van bazena, kako timova, tako i stručnih štabova. Evidentno je da vaterpolo sport u Srbiji raste. Konačno se nacionalna televizija setila da sport postoji pa je dala prajm tajm termin. Organizacija meča u Kragujevcu odlična!

Samo suđenje nije bilo odlično! I to je boljka srpskog vaterpola. Zbog onakvog suđenja se postavlja pitanje, za koga se ovaj sport igra, zbog sudija ili zbog igrača ili publike. Da li je želja za samoisticanjem uz TV prenos na nacionalnoj televiziji problem ili neznanje. Čini nam se da ne znanje nije, jer sve te sudije sude evropska takmičenja i uvek su među najboljima! Da li su oni produžena ruka saveza koji bi da utiče na izbor šampiona, postoji pritisak a ne bi trebalo jer je to opasno i za sport i za sudije! Zato kapa dole klubovima, koji se posle utakmice nisu oglašavali saopštenjima, da ne bi umanjili sportski značaj finala!

Šta je problem?

Po našem mišljenju preveliki je uticaj saveza na ligu, lični animoziteti pojedinih čelnih ljudi klubova i predsednika saveza, definitivan nedostatak marketinga i čekanje da "predsednik nacije“ da novac, a kroz taj novac savez utiče i na klubove i na samo takmičenje, implicintni uticaj države!

Bez pokušaja da se novac sam zaradi upitno je koliko će klubovi izdržati jak ritam finansijskog pritiska, koliko im je interes da ulažu novac i takmiče se ako nemaju kontrolu nad takmičenjem, jer kontrola znači uspešan rad i ideju kako imati dobre termine za TV prenose, novac od TV prava, reklamno vreme u sekundama, spozore opreme, takmičenja itd. A samim tim i dobro plaćene sudije koje će nezavisno od bilo koga voditi utakmice.

Znači lopta je kod klubova jer nije savez zamajac vraćanja lige na vrhunski nivo već klubovi, tako da klubovi treba da traže nezavisnu Superligu i stvore zajednicu prvoligaša. Jer ako oni investiraju pare u igrače, takse i naknade za takmičenja, ishranu, prevoz, trenere i razvoj, onda oni moraju i da se pitaju ko im sudi?

Moramo biti iskreni, imena koja dolaze sledeće godine u ligu su prevazišla trenutne organizacione sposobnosti saveza! Mandić, Pijetlović, Jakšić, braća Rašović, Drašović, Aleksić, Mitrović, Vlahopulos, Ukropina, jaka imena, jak vaterpolo, zaslužuju i jak brend lige u kojoj igraju, mislite o tome?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati