Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 05. 2021. 17:37 1

Oglasio se vaterpolista posle incidenta kod crkve u Kotoru

Danilo Adžić, vaterpolista Primorca i nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana oglasio se povodom optužbi za skrnavljenje crkve Svetog Nikole u ovom gradu, kao i bahato ponašanje.

Adžićev odgovor objavljujemo u celosti:

"Ovim putem želim da obavestim sugrađane, prijatelje i rodbinu da kategorički demantujem sve medijske navode koji su ovih dana plasirani u vezi mog navodog učešća u beščasnim radnjama ispred crkve Svetog Nikole u Kotoru.

Odrastao sam u Kotoru i podizan uz sve užance i kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat, kršten u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret.
 
Jasno mi je da je sve splet okolnosti, a medijski linč koji trpim ovih dana, u potpunosti obesmišljava demant. Proživljavam neopravdano velike neprijatnosti, a optužbe koje mi se stavljaju na teret pogađaju me kao čoveka, kao sportistu i kao Kotoranina.

Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija dobrog života na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimerene radnje kojim se omalovažava jedan vredan sakralni objekat mog Kotora.

Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista! Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uveren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina.

Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam 
iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo objanili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove priče.

Još jednom želim da ponovim da naslovi koji me spominju ovih dana ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom Parlamentu čiji sam član", istakao je vaterpolista Danilo Adžić.

Tim povodom se oglasila i advokatica Mirela Ćirković iz Kotora, zastupnica Danila Adžića.

- Poštovani, u vezi teksta objavljenog dana 03.05.2021. na vašem portalu ovim putem izjavljujem demant istog u delu koji se tice Adžić Danila. Isti nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po crkvi Sv. Nikole u Kotoru, već je bio običan prolaznik trgom Sv. Nikole 03.05.2021. oko 00h. Nije upoznat sa bilo kakvim degradiranjima sakralnih  objekata, niti je u istima učestvovao, budući da je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi i ista predstavlja svetinju za njega, te je u bliskim rođackim odnosima sa sveštenstvom iste crkve. Ovim putem tražim javno izvinjenje i hitno uklanjanje fotografije i pogrešne objave koja sadrži ime Danila Adžića - navela je Mirela Ćirković.   

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati