Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 04. 2021. 18:35 1

Otac skijaša: Predsednik Saveza me vređao i napao, zato sam fizički reagovao

Na državnom prvenstvu Srbije u alpskom skijanju na Mokroj Gori, u konkurenciji takmičara do osam, 10 i 12 godina došlo je do nezapamćenog skandala i fizičkog obračuna. Predsednik SSS Goran Jevremović je napadnut, a otac dvojice skijaša Mirko Lazović je objasnio da je tako reagovao budući da ga je "predsednik Saveza vređao i psovao mu majku".

Da je na Mokroj Gori došlo do fizičkog obračuna, obelodanjeno je u saopštenju Skijaškog saveza Srbije, te je tom prilikom istaknuto da su Jevremoviću nanete teške telesne povrede od strane Mirka Lazovića iz SK MM iz Beograda.

- Predsednik SSS Goran Jevremović je na Državnom prvenstvu na Mokroj Gori zvanično prisustvovao radi praćenja organizacije samog toka takmičenja zajedno sa generalnim sekretarom Milanom Božićem i ostalim članovima Saveza. Tokom napada na predsednika bilo je očevidaca i svedoka izrečenih pretnji upućenih ostalim zvaničnim licima Saveza pominjući pritom državne i političke ličnosti - navedeno je u saopštenju SSS i onda zaključeno:

- Ističemo da će Skijaški savez Srbije preduzeti sve mere u skladu sa svojim ovlašćenjima radi zaštite života i zdravlja svih svojih članova i upoznati nadležne organe i sportske institucije radi preduzimanja mera iz njihovih nadležnosti - navedeno je u saopštenju, u kom je istaknuto da "Skijaški savez Srbije najoštrije osuđuje napad na Jevremovića.

Ovim povodom se oglasio i Mirko Lazović, čovek koji je od strane Skijaškog saveza Srbije označen kao napadač na Jevremovića.

- Poštovani, ja sam roditelj dva skijaša registrovana u Skijaškom savezu. Pokušaću na ovaj način da Vas obavestim o incidentu koji se dogodio posle završetka trke na Mokroj Gori. Naime, u toku neformalnog razgovora sa Vašim predsednikom, Goranom Jevremovićem, bio sam isprovociran i izazvan da fizički reagujem - navodi se u dopisu Mirka Lazovića poslatog na adresu Skijaškog saveza Srbije.

Onda je objasnio šta se tačno dogodilo.

- Gospodin Jevremović me je tokom razgovora vređao, kao i moju decu, skijaše, koje bi trebao da podržava uvek i svuda ih nazivao pogrdnim imenima. Dao je sebi za pravo da mi opsuje majku, kao i svima ostalima koji se stalno bune na rad i organizaciju Skijaškog saveza Srbije - rekao je Lazović.

I tu nije bio kraj...

- Nasrnuo je na mene fizički, gde sam ja bio prinuđen da se branim. Njegova funkcija ne dozvoljava mu da pljuje po klubovima, takmičarima i roditeljima koji daju sve od sebe da se skijanje što više razvija. Umesto da radi nešto po pitanju razvoja i unapređenja skijaškog sporta, on se krije iza titule i nasrće na roditelje fizički, a verbalno na takmičare koje naziva turistima. Interesuje me šta takav čovek traži na čelu Saveza - rekao je Lazović i zaključio:

- Na ovaj način želim da se ogradim od kluba za koji se takmiče moja deca. Ponavljam da je ovo bio privatan i neformalan razgovor koji se završio na ružan način.

"Stop politizaciji ovog incidenta"

Povodom nemilog događanja na Mokroj Gori oglasio se i Skijaški savez centralno-južne Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Skijaški savez centralno-južne Srbije kategorički osuđuje svaki oblik nasilja, naročito fizičko nasilje. Smatramo da je ovo sušta suprotnost sportu i sportskom nadmetanju koji je ono što nas pokreće, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Nasilje nikada nije opravdano, a posebno mu ne može biti mesta na i oko sportskih takmičenja. Pozivamo nadležne državne organe da preduzmu sve neophodne radnje i rasvetle sve detalje vezane za ovaj događaj. Takođe, gospodinu Jevremoviću želimo brz oporavak.

Međutim, izražavamo žaljenje zbog politizacije ovog incidenta, odnosno povezivanja fizičkog napada na gospodina Jevremovića sa neslaganjem određenog broja skijaških klubova sa politikom koju sprovodi Savez na čelu sa gospodinom Jevremovićem.

Fizički napad, prema našem saznanju, desio se na parkingu, i to po završetku sportskog događaja. Desio se između revoltiranog roditelja i Gorana Jevremovića kao fizičkog lica. Navod iz dela saopštenja Skijaškog saveza Srbije u kome se lice koje je gospodinu Jevremoviću nanelo teleske povrede naziva "članovim Skijaškog kluba MM iz Beograda" neistinit je, zlonameran i opasan.

Ovo lice očigledno nije član, niti funkcioner bilo kog skijaškog kluba u Srbiji, što, uostalom, i on sam nesdvosmisleno potvrđuje izjavom u vezi sa događajem koja je prosleđena klubovima. Najstrože osuđujemo pokušaj uprave SSS da incident u kom je predsednik Saveza doživeo telesne povrede i nemerljiv psihički stres zloupotrebljava u borbi za prevlast u Savezu. Svakako je nedopustivo da se u toj borbi sa činjenicama izriču laži, i to u dopisu na kome se ne nalaze ni pečat ni potpis osobe koja u ime Skijaškog saveza Srbije dostavlja članstvu obaveštenje.

Skijaški savez centralno-južne Srbije, glasnogovornik opozicije trenutnoj upravi SSS i jedan od glavnih organizatora neuspele vanredne Skupštine od novembra 2020, oseća moralnu odgovornost da se oglasi u vezi sa ovom osetljivom situacijom.

Apelujemo na sve skijaške klubove u Srbiji da u ovom trenutku najpre pruže podršku Goranu Jevremoviću kao fizičkom licu i građaninu Srbije, ali i da obrate posebnu pažnju na buduće delovanje uprave Saveza sa njim na čelu kako bi sprečili dalje zloupotrebljavanje situacija poput ove, kojima je cilj skretanje pažnje sa krucijalnih propusta u radu Saveza, ali i otkazivanje Nacionalnog prvenstva za celu i NC FIS po programu koje treba da bude od 5-6, odnosno 7-10. aprila na Kopaoniku, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati