Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 04. 2021. 14:00 1

Pobedila leukemiju, pa izborila plasman na Igre

Japanska plivačica Rikako Ikee je heroina dana jer je dve godine pošto je obolela od leukemije uspela da ozdravi i da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

Japanki je 2019. godine saopšteno da boluje od leukemije i bilo je već pravo čudo što se vratila se takmičenjima u avgustu prošle godine. Tada je izjavila da ne cilja na Tokio već da želi da se fokusira na Igre u Parizu 2024. godine.

Osam meseci posle povratka u bazen, Ikee je danas pobedila na državnom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin u vremenu 57,77 sekundi i obezbedila je plasman u štafetzu četiri puta 100 metara mešovito. Stegla je pesnicu, zagrlila rivalke i zaplakala je.

- Toliko sam srećna da ne mogu da vam opišem. Nisam ciljala pobedu, već sam bila srećna što sam uopšte na takmičenju. Ovo je fantastično - rekla je Japanka.

 Treba reći da je Ikee ima samo 20 godina i da je prva Japanka koja je na Azijskim ighrama osvijila osam medalja i to šest zlatnih. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati