Ostali sportovi

Direktno.rs

27. 03. 2021. 21:18 0

VATERPOLO F4 Radnički u finalu protiv Juga

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca su posle boljeg izvođenja peteraca pobedili Mladost iz Zagreba 14:13 (8:8 - 0:2, 1:1, 5:2, 2:3) i plasirali su se u finale Regionalnog takmičenja gde će sutra igrati protiv dubrovačkog Juga.

Mladost je bolje otvorila meč, golovima Lovre i Matijasa dobila je prvu četvrtinu 2:0. Briljirali su golmani, Marcenić i Dobožanov, postignuta su samo dva gola u drugom delu, Marko Radulović smanjio prednost Zagrepčana ali na kraju poluvremena bilo je 3:1 za domaćina.

U nastavku se razigrala ekipa Radničkog, Radulović, Krug, Branković, Rašović uspeli su na 40 sekundi pre kraja treće deonice povedu 6:5! Fenomenalno su igrali odbranu i plivali u kontrama tako da su zasluženo stigli do preokrta. 

Nastavio je Radnički sa sjajnomodbranom, a Dobožanov da brani čudesno pa su Kragujevčani poveli u poslednjoj deonici 7:5. Mešutim, Lazić i Vrlić su četiri i po minuta pre kraja vratili rezultat u egal - 7:7. Nije stao Radnički, Lukić je doneo novu prednost 8:7. Bukić je drugim golom iz kaznenog udarca doneo novo izjednačenje četiri minuta pre kraja 8:8. U igri živaca, promašaja, grešaka, Mladost je imala 7,6 skeundi pre kraja igrača više ali Dobožanov je napravio dve čudesne odbrane i meč je završen 8:8. Usledili su peterci i više živaca imao je Radnički pa je slavio 6:5, ukupno 14:13.

Bilo drame u petercima: Rašović i Janković su pogodili za Radnički, Radu i Bukić za Mladost pa je usledio promašaj Radulovića. Miloš je doneo prednost Zagrepšanima, Ukropina je izjednačio, a onda je rezervni golman Todorovski odbranio peterac Vrrliću. Ulsedili su pogoci Lukića, pa opet Rašovića i Jankovića za Radnički, Lazić i Radu su bili uspešni kod Mladost, da bi sjajni golman Dobožanov odbranio odbranio ključni penal najboljem strelcu Luki Bukiću.

Rival Radničkom za trofej biće Jug koji je pobedio Mladost iz Splita 12:10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati