Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 03. 2021. 21:00 0

Ekskluzivno: Beograd domaćin F8 u vaterpolu sledeće tri godine!

Veliki diplomatski uspeh našeg vaterpola! Grad Beograd i Vaterpolo klub Novi Beograd će biti domaćini fajnal ejt turnira Evrolige u vaterpolu 2020, 2021. i 2022. godine, što je Direktno.rs prošle nedelje ekskluzivno i najavio!

Posle odustajanja Hanovera od domaćinstva zbog velikih restriktivnih mera koje je propisala Nemačka vlada zbog kovida, Beograd je uskočio da bude neutralni domaćin za ovu godinu, ali i da se kandiduje za naredne dve godine!

Beograd je ne samo svih ovih godina bio vanserijski domaćin svih međunarodnih vaterpolo takmičenja, već se i ove godine u sva ograničenja oko koranvirusa pokazao kao tehnički odličan domaćin LEN kup kvalifikacija na Novom Beogradu, tako i polufinalnog turnira Jadranske lige na "Galetu". Danas je konačno potvrđeno da je Beograd ne samo dobio organizaciju F8 za ove tri godine, već da je obezbeđena ponovo vajld karta za srpski vaterpolo u najprestižnijem svetskom klupskom takmičenju Evroligi.

Povodom ove vesti kontaktirali smo Aleksandra Šoštara sportskog direktora VK Novi Beograd i člana LEN Biroa koji je vodio pregovore oko organizacije, da nam potvrdi ovu informaciju.

- Očekujem da ugovor između LEN I organizatora u naredne tri godine VK Novi Beograd bude potpisan sredinom aprila! Ovo je veliki uspeh svih nas u vaterpolu, jednog mladog kluba kakav je Novi Beograd, naravno dugujemo zahvalnost predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine I sporta, našem matičnom savezu - rekao je Šoštar i dodaje:

- Izuzetno je bitno da će srpski vaterpolo imati, ne samo VK Novi Beograd kao sigurnog učesnika F8 (organizator turnira) u naredne dve godine, već da će i minimum dva srpska kluba igrati kvalifikacije za Evroligu! Ovo takođe vodi ka još većem jačanju kvaliteta srpske lige, većem uticaju srpskih klubova po kvalitetu u jadranskoj ligi kao I većem broju srpskih klubova koji će imati otvoren put u u LEN klupska takmičenja!

Čini nam se da su bolji dani za srpski vaterpolo na vidiku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati