Ostali sportovi

Direktno.rs

09. 02. 2021. 10:00 12

Vujošević: Vučić najpre išao u kancelariju navijača, pa tek onda u SD Partizan

Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva "vojska", ali ne smeju do kraja da se suprotstave Vučiću - izjavio je u intervjuu za NIN u julu 2020. košarkaški trener Duško Vujošević, uz naglasak da je Vučić, u periodu kada je bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, prilikom posete Partizanu otišao u kancelariju navijača, a ne u sedište Sportskog društva ili prostorije fudbalskog ili košarkaškog kluba.

Danas te reči trofejnog stručnjaka nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe imaju naročitu težinu.

- Vlast je kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange - izjavio je letos Vujošević.

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića sa navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsednik Srbije sa njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

- Prepoznao je njihovu snagu u novim vremenima i njihov značaj i na perfidan način to usavršio do kraja, postavio svoje vođe i od navijača napravio svoje falange - rekao je Vujošević za NIN.

- Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih, nego bije studente - primetio je bivši trener Partizana.

Do problema u Parizanu, čiji je Vujošević bio predsednik i trener košarkaša, navodi on, došlo je nakon ubistva Brisa Tatona 2009. godine kada su se "12 momaka", koji su "koliko-toliko" kontrolisali južnu tribinu, "razbežali" posle ubistva da ne bi bili uhapšeni.

Zbog toga, dodaje Vujošević, nastao je prazan prostor u koji se ubacila navijačka grupa "Janjičari", a  zamenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučkovič Vučko preuzeo je kontrolu nad južnom tribinom.

- On (Vučković) je Novaku Nediću, koji je za generalnog sekretara Vlade Srbije postavljen 2014, kad je Vučić postao premijer, napravio konekciju sa navijačkom grupom Janjičari, čiji su pripadnici iskoristili "interregnum" i osvojili jug - dodao je Vujošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati