Ostali sportovi

[ Izvor: Balkan Handball ]

25. 01. 2021. 17:29 0

"Drago mi je da me žele, ali ću teško na klupu Hrvatske"

Čuveni rukometni trener Veselin Vujović bi mogao uskoro da postane selektor reprezentacije Hrvatske. "Kauboji" danas igraju protiv Danske za plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva, a na tom meču su bez selektora jer je otkaz dao Lino Červar.

Jedan od onih čije se ime uvek spominje u kontekstu novog selektora Hrvatske je Veselin Vujović. Stručnjak rođen na Cetinju sada se i oglasio povodom najava da bi mogao da preuzme Hrvate.

- Svaki put kad neki trener na prostoru bivše Jugoslavije ode sa klupe, mediji krenu sa spekulacijama vezane sa mojim imenom. Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, jasno je da mi to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to Vuja ne bi želeo, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti selektor Hrvatske - kazao je Vujović na "Balkan Handball" podkastu, pa je nastavio:

- Ne bih želeo da se namećem i reklamiram, ali ako pogledamo sve reprezentacije kojima je selektor stranac, sve su one strašno puno napredovale. Švedska, jedna od najtrofejnijih rukometnih nacija, sa velikom tradicijom, ima Norvežanina za selektora. Nemačku, zemlju u kojoj je nastao rukomet, vodi Islanđanin Alfred Gislason, a Dagur Sigurdson ih je pre pet godina odveo do titule prvaka Evrope. Srbija je takođe uzela Španca za selektora i odmah se vide rezultati. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo su pobedili i remizirali sa Francuskom. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih tih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi ekipu i da se sa autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome - smatra čuveni crnogorski trener.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati