Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

18. 01. 2021. 20:33 0

OKS: Najuspešnija sportistikinja Bobana Momčilović Veličković, nagrada i za Novaka Djokovića

Strelkinja Bobana Momčilović Veličković, koja je umrla prošle godine i Novak Đoković proglašeni su najboljim sportistima Srbije u 2020. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

-  U ovoj našoj kući nikada neće nestati sećanje na Bobanu, nikada - rekao je predsednik OKS Božidar Maljković prilikom proglašenja dobitnika nagrade.

Bobana Momčilović-Veličković je umrla prošle godine u 31. godini a priznanje je primio njen suprug Miroslav Momčilović. Olimpijski komitet Srbije je za najboljeg sportistu u 2020. godini proglasio prvog tenisera sveta Novaka Djokovića.

Posebno priznanje dobila je 20-godišnja džudistkinja Andrea Stojadinov, koja je u tri nedelje osvojila tri evropske medalje.

OKS je odlučio da se od ove godine trofej za najuspešnijeg mladog sportistu zove imenom Bobane Momčilović Veličković. Nagradu "Bobana Momčilović Veličković" za 2020. godinu dobio je Matija Dinić, član ekipe u novom sportu, hokeju na ledu tri na tri.

Najuspešniji trener za 2020. godinu je Jasna Šekerić, koja je bila trener Bobane Momčilović Veličković. Trofej "Olimpijsko srce - general Svetomir Djukić" pripao je nedavno preminuloj Ivanki Gajić, dugogodišnjoj dekanki fakulteta za sport univerziteta "Union - Nikola Tesla".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati