Ostali sportovi

[ Izvor: N1 ]

15. 01. 2021. 06:01 4

Bazen za koji su dali više od milion evra, mora na sanaciju

Olimpijski bazen na novosadskom SPENS-u, jedini takav u Vojvodini, će nakon višemesečne sanacije i uloženih više od 127 miliona dinara, morati ponovo da bude saniran. Nakon što je bazen napunjen vodom, ili kako su u Gradu naveli "testiran pod opterećenjem", uočeni su tehnički nedostaci koji će plivačima dodatno produžiti muke sa treniranjem, a rekreativce još neko vreme ostaviti na suvom.

Kada je punjenje bazena vodom u januaru konačno počelo, za plivače je počeo da se nazire kraj mukama sa treniranjem. One traju od februara, kada je jedini olimpijski bazen u Vojvodini zatvoren, najpre zbog neispravne vode, ili, kako su tada tvrdili na SPENS-u, zbog elektroinstalacija, a potom i zbog sanacije koja je trebalo da se završi do 1. septembra.

- Dok je radio otvoreni bazen na Sajmištu, oni su trenirali. Ali od septembra, mogu slobodno da kažem, oni su na 25-metarskom bazenu i treniraju isključivo na 25 metara. To nije isto. Nije isti broj zaveslaja, prosto ne mogu da se pripremaju za takmičenja koja njima predstoje. Imaju Evropsko prvenstvo u Budimpešti, pa Olimpijadu u Tokiju. To su sve takmičenja za koja oni moraju da se spremaju isključivo u Olimpijskom bazenu - kaže majka prvotimca u plivanju Sanja Putić.

Zbog toga su u Plivačkom klubu Novi Sad, svoje pripreme morali da presele u drugi grad.

- Plivački klub Novi Sad prinuđen je da svoje prvotimce odvede na pripreme u Kragujevac zbog korišćenja 50-metarskog bazena. Trenutno u Novom Sadu nemamo uslove za neki normalan trenažni proces. Očekivali smo svakog dana da dođe do poziva ili obaveštenja da krećemo sutradan sa radom, međutim do toga nije došlo - kaže Đorđe Agbaba.

Umesto toga usledili su novi problemi i odlaganja. Iako je sredinom novembra gradonačelnik Novog Sada obišao bazen i radove na sanaciji proglasio završenim.

- Taj olimpijski bazen nije otvoren, iako je renoviranje počelo u julu, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Ja više ne znam kome da se obratim sem medijima - rekao je plivač Čaba Silađi.

Tako je olimpijac Čaba Silađi, koji je zbog nepostojanja uslova za treniranje, morao i da promeni adresu, samo nekoliko dana pre nego što će javnost saznati da je i nakon završene sanacije potrebna sanacija, apelovao da bazen konačno proradi.

Prema informacijama koje su za N1 potvrdili u Plivačkom klubu Vojvodina, Čaba Silađi i njegov trener pozvani su na sastanak u Gradsku kuću. Na pozive da govore za N1 oni se nisu odazvali, međutim iz ranijih izjava ovog olimpijca, jasno je da se on u više navrata obraćao nadležnima sa pitanjem kada će moći ponovo da treniraju na SPENS-u, ali se odgovor uglavnom svodio na novo odlaganje rokova.

Da će bazen biti otvoren tek kada svi nedostaci budu otklonjeni, a on bezbedan za korišćenje, poručuju i iz kabineta gradonačelnika. Navode da su uočeni nedostaci na tehničkim instalacijama koje nije bilo moguće predvideti, da su u toku stručne analize, a da će uslediti elaborat o otklanjanju nedostataka, kao i da će izvođač radova imati zakonski rok da ih otkloni.

Nakon što je zacrtani rok odavno probio, a iz budžeta dobio više od 127 miliona dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati