Ostali sportovi

Milan Zarić

05. 01. 2021. 18:29 1

PODVIG Rukometaši bacili na kolena Francuze!

Rukometaši Srbije napravili su veliko iznenađenje, jer su u prvom kolu grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladali Francusku sa 27:24 (14:11)!

Koliko je zapravo ovaj rezultat veliki, svedoči to što je srušen bivši olimpijski, svetski i evropski šampion, ali i selekcija koja se sa poslednja dva velika takmičenja vraćala sa bronzanom medaljom. Ali, nisu se naši momci uplašili, predvođeni novim selektorom Tonijem Đeronom su odigrali hrabro, mudro i odvažno, te su se na kraju radovali!

Duel u Zrenjaninu na početku je doneo igru gol za gol, budući da nijedna selekcija na startu meča nije mogla da se odlepi, pa je uglavnom viđena minimalna prednost Francuza, a onda i izjednačenje "orlova".

Međutim, to se promenilo u drugom delu prvog poluvremena, u kom su naši rukomataši zategli odbranu, što je donelo bolji protok lopte i raznovrsniju igru u napadu, pa je prednost selekcije Srbije konstantno rasla.

Najveći plus je zabeležen baš na kraju poluvremena, kada su naši momci otišli na 14:11 i tako pokazalio Francuzima da se neće tek tako predati, da čak mogu i do iznenađenja.

Pokušali su "galski petlovi" da se u drugom delu nekako vrate u meč, u više navrata su dolazili na gol zaostatka, međutim uvek bi stizao spreman odgovor izabranika Tonija Đerone, zahvaljujući čemu su uvek odlazili na dva ili tri gola viška.

A onda, u finišu je usledio novi udar "orlova". Predvođeni Đorđićem i Radivojevićem naši momci su otišli na pet golova prednosti na pet minuta pre meča (25:20 i 26:21). A iz te situacije nije bilo povatka za Francuze, Srbija je došla do velike pobede, najveće u poslednjih nekoliko godina, čime su najavljeni znatno bolji dani za naš muški rukomet.

Na kraju su rukometaši Srbije slavili sa 27:24, osvojili su prva dva boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i napravili značajan korak u borbi za plasman na kontinentalnu smotru. Isti rivali će se sastati 9. januara, a napomenimo i to da su u grupi sa nama i "galskim petlovima" još Grčka i Belgija.

SRBIJA – FRANCUSKA 27:24 (14:11)

Hala: "Kristalna dvorana" u Zrenjaninu. Igrano bez navijača.

SRBIJA: Đorđić 4, Marsenić 6, Kukić 6, Nikolić 2, Radivojević 2, Orbović 3, Sretenović, Abutović, Pešić, Cupara, Milosavljev 10 odbrana i gol, Šotić, Obradović, Vorkapić, Kolaković 1, Dodić 1.

FRANCUSKA: Abalo 4, Mae 6(5), Engesan 3, Gigu 2, Remili 2, Fabregas 1, Mem 1, Dipanda, Žerar, Kler, Karabatić, Pardin, Port, Turna 2, Ričardson 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati