Ostali sportovi

Milan Zarić

29. 12. 2020. 19:16 0

Zvezda posle peteraca do trofeja Kupa!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su u fenomenalnom finalu posle boljeg izvođenja peteraca bili bolji od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 13:12 (8:8).

Velika borba u bazenu ”25. maj” viđena je od prvog minuta, a u prvoj deonici nešto bolji i precizniji u napadu bio je tim iz Kragujevca.

Radnički je dobio taj deo igre sa 3:2, iako je Zvezda imala igrača više i šut koji ostao na liniji na isteku vremena.

Druga četvrtina protekla je u nešto rastrzanijoj igri na obe strane i bez postignutog gola, ekipe su se prilično ispromašivale a veće i bolje šanse propustila je Crvena zvezda. Tako je rezultat i na polovini meča bio 3:2.

Period bez gola, koji je trajao više od deset minuta prekinuo je Zvezdin centar Vukićević, a vrlo brzo zatim Vićković sjajnim lobom donosi crveno-belima preokret i prednost od 4:3.

Ipak, tada se budi i Radnički u vrlo brzo dolazi do poravnanja.

Međutim, dobar momentum Basara koristi da još jednim golom iz daljine po sredini donese 5:4 beogradskom sastavu, ali Aleksa Ukropina nedugo zatim sa dva vezana gola ponovo donosi prednost Kragujevčanima.

Efikasnu i vrlo uzbudljivu treću četvrtinu su ipak u korist Zvezde ”okrenuli” Kasum i Šulc (sa peterca), za 7:6 pred ulazak u poslednji kvartal.

Svojim drugim golom Ivan Basara donosi Zvezdi dva gola viška na pet i po minuta do kraja, međutim svojim četvrtim golom večeras vrlo raspoloženi Ukropina ponovo vraća svoj tim u igru i smanjuje na 8:7.

Dva puta beogradski tim potom ne koristi igrača više, a Branković na drugoj strani na 85 sekudni pre kraja donosi 8:8 i najavu superuzbudljivog finiša finala.

Kako do kraja nije bilo novih golova, meč je morao biti rešen posle izvođenja peteraca, a tu se bolje snašao i više sreće i koncentracije imao tim Crvene zvezde.

Ekipa trenera Aleksandra Filipovića je nakon početne odbrane odličnog golmana Miškovića došao do prednosti koju je realizovanim petercima održao do kraja (5:4) i došao do pobede od 13:12 i važnog kup trofeja, trećeg u klupskoj istoriji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati