Ostali sportovi

[ Izvor: RSS ]

23. 12. 2020. 17:00 3

RSS dobio prvu predsednicu u istoriji

Jednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije za novu predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije izabrana je Milena Delić. Za potpredsednike UO RSS izabrani su Dejan Stanojević i Vladimir Mandić.

Na predlog nove predsednice Rukometnog saveza Srbije izabran je i Upravni odbor, čiji su članovi predsednik RK Vojvodina Milan Đukić, Dragan Lozo, nekadašnje reprezentativke i reprezentativci Dragan Momić, Milorad Krivokapić (zadužen za muški rukomet), Ljiljana Knežević i Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet). Za generalnog sekretara RSS izabran je Svetozar Stanković. Novi predsednik Skupštine RSS postao je Dragan Bukvić koji je tu funkciju obavljao i u mandatu do 2016. godine. Za potpredsednika Skupštine RSS izabran je Dejan Milenković.

Ujedno, Milena Delić je prva dama koja je došla na čelo Rukometnog saveza Srbije i na rukovodećoj poziciji zameniće Božidara Đurkovića.

- O prošlosti ne bih da pričam iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušavam da pomirim regione i da budemo zajednica i dobro je već rečeno da ne bi trebalo da se delimo jer svi smo u timu i svi imamo zajedničke ciljeve. Rukovodstvo ima svoje ciljeve i zadatke - rekla je nova predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić i dodala:

- Pored pomirenja regiona, rad na novom Statutu gde bismo do prvog februara usvojili predlog nacrta, da stavimo na javnu raspravu 15 dana i da kasnije usvojimo taj Statut. Najveći akcenat biće na decentralizaciji i regionalizaciji. Da prisustvo klubova bude što veće jer to je srž i baza, rukometa nema bez igrača i klubova. Posle usvajanja Statuta, početkom juna bi bila redovna izborna sednica gde ćete imati priliku da odlučujete da li smo ispunili zadatak ili ne. Kratak je period, 5-6 meseci. Prioritet je baza, odakle svi poslovi kreću, naša kancelarija, gde moramo da uradimo sistematizaciju radnih mesta i uskladimo prema potrebama funkcionisanja Saveza.

Na kraju je nova predsednica RSS istakla i da će Savez biti otvoren za sve.

- Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RSS za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, da probamo da dođemo do kvaliteta, jer tu je baza. Osnovaćemo stručne savete koji će praviti planove i programe za razvoj dece, jer bez dece nema napretka. Obezbediti im dobar kalendar, dovoljno sredstava i određeni broj časova za rad. Kandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ni jedan glas mi nije potreban ako ne radim u interesu rukometa. Ako ne budem radila kako treba slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući – rekla je u svom uvodnom govoru sa mesta predsednice UO RSS, Milena Delić.

Prethodno je u sklopu predloga Rukometnog saveza Beograda predstavljena biografija nove predsednice. Milena Delić je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK Radnički i ŽRK Dinamo. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Kupa pobednika Kupova. Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RSS zadužena za ženski rukomet. U tom periodu, 2008. godine, kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Većina tih kadetkinja nastupa i danas u seniorskoj reprezentaciji. Milena Delić je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja ŽRK Radnički, Grada Beograda i RSS.

Na vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije učestvovalo je 39 od 47 delegata iz cele Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati