Ostali sportovi

09. 12. 2020. 09:28 5

Selektor rukometašica posle kraha: Sami smo sebe pobedili

Ženska rukometna reprezentacija neočekivano se vraća kući već posle prvog kruga Evropskog prvenstva u Danskoj i poraza u ključnomm meču od Hrvatske.

Same su sebe izbacile, znaju one to dobro jer posle neverovatnog poluvremena i preokreta protiv svetskih prvakinja Holandije nisu izdržale u dva na papiru lakša meča protiv Mađarske i Hrvatske - ni psihološki, ni fizički. Sve što im se događalo u toku samih priprema, putovanja, odlaganja početka zbog korone, karantini, posebno povrede Andree Lekić uticali su da na terenu pokažu od svega po malo: deo velikog talenta, malo dobre odbrane i dobrog napada, nedovoljno koncentracije i autoriteta. A, dale su jedino maksimum snage i angažovanja u ovom času. Bilo je nedovoljno.

Voditi četiri gola razlike u tako važnom meču kao protiv Hrvatske pa prosuti to za par minuta do poluvremena, imati prednost 23:21, pa izgubiti 24:25 na kraju je ne samo dokaz da ova generacija u Danskoj nije bila sveopšte spremna da napravi iskorak.

- Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili. Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano. Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Mađarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima - sve je rekao selektor Ljubomir Obradović.

Samokritična je bila i Jelena Lavko:

- Bila je jako teška utakmica, borbena, puno fajta, emocija, svega. Nažalost, izgubili smo sa golom, krivo mi je jer smo dozvolile da izgubimo, nisu nas nadigrale. Imali smo puno grešaka, pogrešnih pasova, što su one kaznile. Bila je dobra utakmica, neizvesna, kod rezultata 23:23 obe selekcije nisu mogle da daju gol jako dugo. Trebalo je biti hladnije glave, ali to je jako teško u takvoj borbi i kada je takva želja.

Srpske rukometašice imaju pred sobom u martu novi cilj, kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, a u grupi gde dve najbolje odlaze na završni turniru su rivali Rusija i Mađarska. Debakl od Mađarica boli, videćemo hoće li se srpske rukometašice revanširati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati