Ostali sportovi

M. Živković

18. 11. 2020. 18:02 0

ZABRANJEN SPORT U PRIJEPOLJU "Na Marakani uleću navijači, a nama brane da igramo fudbal"

Opštinski Krizni štab u Prijepolju doneo je odluku da se zabrane sportske manifestacije u ovom gradu zbog vanredne situacije. Klubovi i sportske organizacije iz Prijepolja nemaju ništa protiv ove odluke, ali problem je to što u drugim gradovima gde je proglašena vanredna situacija, pa i u Beogradu, normalno se održavaju aktivnosti u svim sportovima, od profesionalnog nivoa - reprezentacije i klubova, do amaterskih takmičenja. Naročito im nije drago što su neki u Srbiji povlašćeni do te mere da je čak dozvoljeno i navijačima da ulaze na teren, bez maski i da se grle sa igračima, dok drugi ne mogu da igraju ni mali fudbal bez publike.

- Samim momentom proglašenja vanredne situacije u Prijepolju, uvedene su restriktivne mere, a jedna od mera jeste zabrana sportskih i drugih zabavnih manifestacija, po uzoru na član Vladine uredbe. Takođe, zabranjeno je okupljanje više od pet lica na jednom mestu ukoliko je nemoguće obezbediti fizičku distancu od minimum dva metra. U sportu je to nemoguće kada su treninzi ili utakmice u pitanju. Gledajući strogo na te propise, logično je da nema sporta i mi to poštujemo. Međutim, problem je što u drugim gradovima u kojima je na snazi vanredna situacija, dozvoljene su sportske aktivnosti i utakmice, a u Prijepolju nisu - rekao je za Direknto.rs Viktor Ratković, sekretar kluba malog fudbala PP 192 iz Prijepolja.

On smatra da su sportski radnici i svi oni koji se bave sportom u ovoj opštini nepravedno diskriminisani, imajući u vidu da je bavljenje sportom dozvoljeno na teritoriji cele Srbije, pa i u onim gradovima i mestima gde je vanredna situacija takođe na snazi.

- U Beogradu je na snazi vanredna situacija, koja nije ni ukidana od letos, a igraju se i međunarodne utakmice, utakmice reprezentacije, klubova... Isto je i u Kragujevcu, dozvoljene su sportske aktivnosti. Prošlog četvrtka je fudbalska reprezentacija igrala u Beogradu. Da ne pričamo o situaciji na meču Kupa Srbije Zvezda - Zlatibor. Osim što je igrana utakmica, ušao je čovek na teren bez maske, bez ičega, grli se sa njima, proslavlja. Zar tu nikakva pravila ne važe - pita se naš sagovornik.

Ratković ističe da je posebno apostrofirano upozorenje o poštovanju odredbi iz Vladine uredbe, a oni koji su prijavili utakmice i sportska okupljanja, dobili su obaveštenje policije o zabrani.

- Kada im kažemo da znamo za uredbu Vlade i odluku Kriznog štaba u opštini Prijepolje, ali da bez obzira na to, u celoj Srbiji sport se i dalje igra i da ništa od takmičenja nije ukinuto, iz policije kaže da moraju ovako da postupaju na svom području i da ih ne interesuju druge opštine.

- Ako neko ne odustane od organizovanja utakmica, treninga i sportskih manifestacija, rekli su da će izaći patrola na teren, napisaće službenu belešku koju će proslediti tužiocu radi razjašnjenja da li u tome ima elemenata prekršajnog ili krivičnog dela. Jedino direktor jedne škole dozvoljava treninge, ostale sve školske dvorane su zatvorene - kazao je on.

Ratković dodaje da zbog odluke opštinskog Kriznog štaba njegov klub kao domaćin mora da igra u obližnjem Priboju, ukoliko ima slobodnih termina. Naravno, utakmice u tom slučaju igraju bez treninga.

Podsetimo, vanredna situacija je na snazi u dvadesetak gradova Srbije, ali retko koji grad osim Prijepolja ima ovakav problem da je sportistima uskraćeno da se bave omiljenim aktivnostima.

Ovim povodom kontaktirali smo i Opštinu Prijepolje, ali do trenutka objavljivanja teksta, odgovor nismo dobili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati