Ostali sportovi

[ Izvor: VK Radnicki ]

16. 11. 2020. 23:07 0

Vasović: Radnički može sa najjačima, optimista sam za budućnost

U najtežem do sada sistemu kvalifikacija za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca su na kvalifikacioni turnir u Budimpešti otišli kao autsajderi, a vratili se kao najprijatnije iznenađenje, o kome priča vaterpolo Evropa.

Za samo dva mesta u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju borilo se 16 izuzetno jakih ekipa, raspoređenih na dva turnira u po dve grupe, a Šumadinci su pokazali da su na pravom putu, iako im u konkurenciji dugogodišnjih, standardnih, učesnika Lige šampiona i evropskih takmičenja niko nije davao gotovo ni najmanje šanse.

U najujednačenijoj kvalifikacionoj grupi odigrali su četiri jako teška meča, od kojih prva tri u razmaku od samo 20 sati, ali ih to nije pokolebalo da osvoje prvo mesto, ispred favorizovanih učesnika prošlogodišnje Lige šampiona, domaćeg OSC-a, ruskog Sinteza, španske Terase, te francuskog Turkoana. Međutim, umor, neiskustvo i težak raspored na kraju su uzeli danak, pa je Radnički u finalu za plasman u Ligu šampiona poražen od najjačeg tima u kvalifikacijama, italijanske Breše (13:9).

- Iako smo na kraju ostali bez plasmana u Ligu šampiona, nije da nismo uradili ništa. Bilo je bitno da se pozicioniramo među prve četiri ekipe kako bismo bili nosioci u Kupu Evrope, tako da smo ipak mnogo ostvarili. Važno je i što smo svi mi u klubu i igrači videli gde se trenutno nalazimo i koliko nam fali. Moram da priznam da sam zadovoljan igrom, ponašanjem i borbom. Nismo uzmicali ni pred jednim rivalom, pa čak ni Brešom, od koje smo izgubili razlikom koja je mnogo veća nego što je to zaista bio odnos snaga u bazenu. Ali, takav je sport - istakao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Italijanska ekipa, sačinjena od velikog broja reprezentativaca, projektovana je za visoke domete, ali je mladi tim Radničkog pokazao zube i pružio u ovom trenutku najbolji mogući otpor.

- Breša je jako dobra i iskusna ekipa i siguran sam da će se plasirati na „fajnal-ejt“. Nije sramota izgubiti od takvog tima, pa čak ni većom razlikom, pogotovo ako uzmemo u obzir način na koji smo igrali. Možda i presudne bile su greške u realizaciji, ali sve se to odbija na mladost, početak, stvaranje tima… Uvek postavljamo najviše ambicije, došli smo ovde da izborimo Ligu šampiona, ali izgleda da je to u ovom trenutku bio preveliki zalogaj - rekao je Vasović.

Umor igrača Radničkog, u napornom ritmu od pet utakmica u pet dana, bio je jedan od presudnih faktora u finalnom okršaju.

- Blago sam razočaran, jer smo i u ovom trenutku zaslužili više, a neću da kažem da ni Breša nije. Međutim, njima je još jedna ekipa u grupi odustala tako da su odigrali dve utakmice, a mi četiri. To je velika razlika i videlo se kada su u jednom trenutku čak tri igrača otišla na brzu izmenu, što se ne dešava, pogotovo ne nama. Ali biće to sve u redu. Mi smo ovde predstavljali Kragujevac, Srbiju, srpski vaterpolo i nijednog trenutka u tome nismo podbacili. Pokazali smo da se srpski klupski vaterpolo vraća i to je najvažnije - smatra Vasović.

Na kraju, stekao se utisak da je Radnički na pravom putu i da ima ozbiljan zalog za budućnost.

- Odigrali smo jako uspešan turnir. Najvažnije je što su momci videli da mogu da igraju sa najboljim ekipama. Suvišna mi je priča o budžetima, igraju igrači, a ne papir. Mi imamo odlične vaterpoliste, odličnog trenera, sveukupno smo dobar klub, ali moramo da budemo još bolji, kako bismo rešavali ovakve utakmice rutinski u svoju korist. Za to su potrebne godine, ali imamo vremena i mnogo mladih igrača, tako da sam optimista za budućnost - zaključio je Vasović.

Kragujevčani će početkom decembra evropsku odiseju nastaviti učešćem u Kupu Evrope, a sastavi grupa biće poznati nakon sutrašnjeg žreba u Nionu. Pre toga, očekuju ih derbi susreti u domaćem šampionatu, sa Crvenom zvezdom, u petak od 19 časova i Partizanom nedelju dana kasnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati