Ostali sportovi

Direktno.rs

28. 10. 2020. 06:51 0

PROBLEM SPORTISTA Nije ovo moj Instagram profil!

"Nije ovo moj profil, ja imam samo jedan Instagram profil, ostali su lažni i nanose mi često štetu", ovo je bio odgovor Milana Borjana, kapitena Crvene zvezde na jedno naše jučerašnje pitanje a vezano je bilo za sliku u dresu Radničkog iz Niša iz 2015. godine.

Posle poraza Partizana u Nišu od Radničkog odmah je na profilu milan_borjan82 objavljena njegova slika u dresu Radničkog iz Niša iz 2015. godine sa čuvenim šalom "Kec u Nišu". Slika prava, nije fotomontaža. A, samo desetak sati pre toga, gostujući na TV Prva sa suprugom Snežanom govorio je da tenzije treba da se puste, da treba širiti ljubav. Ko ne zna da Borjan ima samo jedan zvaničan Instagram profil borjan_milan_official, a takvih je mnogo, onda se dogodi da sa lažnog profila ode i lažna poruka zbog koje nastane rat na društvenim mrežama, pa i nešto još gore. Milanu ostane samo da se pravda da ga je neko zloupotrebio.

Borjanov primer nas je samo podsetio na poslednja istraživanja koja govore da je na društvenoj platformi Facebook broj lažnih profila prešao tri odsto. Lako se izračuna da je na skoro 2,5 milijarde profila Facebook-a lažno oko 60 miliona profila!!! Brojka je sumanuto velika, na udaru su svi, a ponajviše poznati. Uprkos velikim ulaganjima u bezbednost (preko 1,6 milijardi) jednostavno je nemoguće sprečiti otvaranje lažnih profila.

Najviše muka, po difoltu imaju najveći sportisti sveta. Novak Đoković ima jedan oficijalan Instagram profil @djokernole, ali i more fan stranica, pa i "fejk" profila koji šire razne vesti. Nikola Jokić takođe ima jedan svoj i "milion" drugih profila, nekih lažnih pa ko se "upeca, upeca se". Srećom, najveći sportisti današnjice imaju ozbiljne PR timove iza sebe koji svakodnevno kontrolišu situaciju na društvenim mrežama i prate objave.

Zloupotreba sa lažnih profila na društvenim mrežama ima i razne ciljeve. Tako su košarkaš Nikola Kalinić i rvač Davor Štefanek bili predmet lične osvete određene osobe koja ih je kompromitovala eksplicitnim snimcima sa lažnih profila. Dok vi kažete da je to lažni profil šteta je već napravljena, slike i materijali su završili u medijima. Ukratko, pukla je bruka. Miloš Teodosić se žalio 2015. na lažni Facebook profil, kao i Aleksandar Kolarov.

- Odgovorno tvrdim da nemam profil na Facebooku, a ne oglašavam se ni preko drugih društvenih mreža. Nikada nisam, niti ću se u budućnosti obraćati javnosti na taj način. Posle novih lažnih objava, odlučio sam da iskoristim sva legalna pravna sredstva i podnesem tužbu, a istraga će dati odgovore na sva pitanja - poručio je tada Kolarov.

Milion je loših primera, tako su cehove plaćali još i fudbaleri Partizana Milan Lola Smiljanić i Andrija Živković. Neki ljudi su zloupotrebljavali lažne profile da bi ih diskreditovali, slali neke ružne poruke, uvrede. Slična je slika u svetu.

Zato, pamet u glavu, ne nasedajte na lažne profile, proveravajte ih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati