Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

02. 08. 2020. 18:49 0

Hamilton: Zamalo srce da mi stane!

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da mu je "srce umalo stalo" kada je pukla guma na njegovom bolidu u poslednjem krugu današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

- Sve do poslednjeg kruga sve je išlo relativno glatko. Valteri (Botas) je neverovatno vozio, a ja sam morao da čuvam gume. Kada sam čuo da mu je pukla guma pogledao sam moje gume i činile su se u redu. Bolid je skretao bez problema, poslednjih par krugova sam se čuvao i u poslednjem krugu se izduvala - rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas pobedio na Silverstonu. On je vodio od početka do kraja, ali mu je u poslednjem krugu pukla guma i jedva je stigao do cilja ispred Maksa Verstapena iz Red Bula.

- Moglo se videti kako otpada. Od tada sam samo upravljao i molio sam se da ne budem prespor. Mislio sam da neću uspeti da prođem poslednje dve krivine. Iz nekog razloga bio sam opušten, Bono mi je davao informacije o rezultatu. U jednom trenutku imao sam 30 sekundi prednosti, a onda se topila prilično brzo, ali bolid je bio dobar. Došao sam do 15. krivine, mučio sam se i dao sam pun gas do 16. Nikada nisam iskusio tako nešto u poslednjem krugu i srce mi je umalo stalo - naveo je šestostruki svetski prvak.

- Zbog toga sam bio prilično hladan, pošto je srce umalo prestalo da kuca - dodao je britanski vozač.

Hamilton je ostvario sedmu pobedu na Silverstonu, a ukupno 87. u karijeri i nalazi se na četiri trijumfa od rekordera Mihaela Šumahera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati