Ostali sportovi

[ Izvor: Sportski žurnal ]

27. 07. 2020. 11:43 0

NOVI BEOGRAD Ćuk kao sedmica na lotou

Miloš Ćuk je posle Gojka Pjetlovića jedan od retkih vaterpolista iz generacije 2009. koji je posle inostranstva zaigrao ponovo u Srbiji. Pjetlović je boravio u Crvenoj zvezdi i Šapcu, a Ćuk je kapicu zagrebačke Mladosti zamenio onom koju nose vaterpolisti Novog Beograda 11.april.

- Ne treba o tome da se govori. Još uvek imam obaveze prema Mladosti i želim da ih ispoštujem do kraja. Posle toga možemo - rekao je Ćuk u intervjuu za "Sportski žurnal".

Trećim porazom u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske Ćuk se sa drugim mestom oprostio od kluba sa Save. U dve godine od šest trofeja osvojio je tri. U dva finala Regionalne lige bio je najbolji igrač, ima i jedan Кup Hrvatske. Drugi je izgubio u Gružu što se kaže „na pravdi Boga“, katastrofalnim suđenjem, i još glatko dva prvenstva. Istina, u ovom poslednjem da su peterci bili naklonjeni njegovom timu.

- Nije bilo tada koncentracije, oni su bili uspešniji. Mislili smo da imamo šanse da makar zakuvamo seriju ali se brzo videlo da smo daleko od takve realizacije. Težak poraz, ne znam da li sam doživeo teži u karijeri. Njima čestitke a Mladosti želim uspeh u budućnosti.

Dve godine na Savi, lepe uspomene. Lokalnim medijima je preneo da nije imao ni jednu jedinu neprijatnost. Кonačno posle Dedovića, Rašovića, Udovičića , Vasića njegov dolazak nije bio senzacija kao ni kada je Burić bio u Radničkom, Geratović u Vojvodini…

- Nosim lepe uspomene, sigurno je bilo prijatno za život ali idemo dalje.

O dugovima Ćuk nije želeo da govori. Svestan da je to vaterpolo svakodnevica samo očekuje da Perica Bukić, alfa i omega Mladosti ispuni ako ne zbog urađenog a urađeno je mnogo a ono zbog ponašanja, igara i ukupnog utiska koji je Ćuk ostavio u Mladosti. Sada je na priču o Zagrebu stavljena tačka.

- Novi izazovi. Prijala mi je ponuda Novog Beograda. Vujasinović i društvo su mi pokazali šta rade. Sviđa mi se ta priča. Samo treba da istrajemo. Vraćam se u Beograd, blizu sam rodnog Novog Sada. Očekujem drugo dete. Baš vreme za neki mir.

Novi Beograd 11.april ima ambicije. Ima pojačanja Avramović, Radanović, Čupić, Radulović, Gogov, tu su od ranije Rističević, Filipović, Nikolov… Biće još nekoga.

- Dobro je da se srpski timovi pojačavaju. Vremenom će se to podići rad u mlađim kategorijama. Tu moj novi klub takođe dosta želi da uradi. Vidim Radnički i Šabac ulaze sa velikim ambicijama. Crvena zvezda sigurno neće biti slabija. Ne znam šta će sa Partizanom da bude, želim mu brzi povratak na stare staze. Očekujem da se Vojvodina stabilizuje, ma može to da bude dobro takmičenje.

Ćuk prošle godine nije imao odmor poput većine igrača sa kojima je u igri od 2009. Bio je kapiten reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Ni ovog leta nije imao odmor zbog obaveza u Mladosti.

- Tako se zadesilo. Istina je da sam se zbog korone uželeo malo vaterpola, utakmica iako sam znao da nisam potpuno u formi. Ovo je čudno da ne kažem ludo vreme. Nikad ne znaš šta će da se dogodi. Samo da ovo prođe da se vratimo u normalu. A što se odmora tiče sada ću najverovatnije malo da lenstvujem a onda pod Vujasinovićev dril. Znam kako radi. Bili smo u Partizanu. Biće interesantno.

Da nije korone već bi počeo vaterpolo turniru na Olimpijakim igrama u Tokiju koje su prebačene za 2021.

- Biće nezgodna ta neizvesnost. Jasno je da svi želimo Igre ali je zdravlje najneophodnije. Ostaje nam da čekamo i da se nadamo da će ova generacija imati priliku za još jedne Olimpijske igre - zaključio je Ćuk.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati