Ostali sportovi

M. Z.

10. 06. 2020. 17:53 0

"On više nije ista osoba": Šumi na novoj operaciji

Italijanski mediji javljaju da će jedan od najboljih vozača Formule 1 Mihael Šumaher biti operisan. Pre šest i po godina legendarni Nemac je nakon pada na skijanju zadobio teške povrede mozga, otkad se nalazi u komi, a veoma je malo pouzdanih informacija koje bi nam rekle u kakvom je stanju sedmostruki prvak sveta.

Italijanski list "Contro Copertina" danas donosi vest kako će Šumaher biti još jednom operisan, a operaciju će voditi dr Filip Menaše, koji se smatra pionirom stanične hirurgije.

S obzirom na cilj operacije, Menaše je rekao:

- Cilj je regeneracija Mihaelovog živčanog sistema.

Italijanski neurohirurg Nikola Akijari tvrdi da Šumaher pati od atrofije mišića i osteoporoze. Oba ova stanja nastaju zbog nedostatka fizičke aktivnosti. Većina vitalnih funkcija mu je značajno oslabila, pa je jedino rešenje lečenje matičnim ćelijama.

- U proteklih 20 godina nauka je postigla veliki napredak na polju lečenja matičnim ćelijama. Ali, to ne menja činjenicu da još uvek malo znamo o ljudskom mozgu. Nismo u mogućnosti da kažemo kakve će rezultate doneti ova operacija.

Ranije ove godine Akijari je u razgovoru za "Contro Copertinu" rekao:

- Mihaela sad moramo da zamislimo kao veoma različitu osobu od one koju pamtimo dok je vozio na stazi, sa izmenjenom organskom, mišićnom i koštanom strukturom. Sve kao posledica traume mozga koju je pretrpeo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati