Ostali sportovi

[ Izvor: Index.hr ]

08. 04. 2020. 14:12 13

"Ako Vučić uvede diktaturu, biće kažnjen od građana"

Iskusnog rukometnog trenera sa Cetinja Veselina Vujovića su vanredne mere koje je uvela Srbija zatekle u Šapcu, u koji je otišao kako bi proveo par dana sa porodicom. Tako je na početku mislio, međutim nakon zatvaranja granica je morao da ostane u ovom gradu, odakle je za Index.hr istakao kakvo je stanje u našoj zemlji nakon uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa.

- Osobe starije od 65 godina nemaju nikakvo pravo izlaska iz svojih domova. Samo vikendom mogu da odu u nabavku, i to od četiri sata ujutro do sedam ujutro. Svi građani moraju da budu u kućama od 17 sati do pet ujutro, a od subote do ponedeljka od 13 sati do pet ujutro. Šta da kažem, u karantinu smo, ne smemo da idemo nigde... Jasno mi je da je u ovakvim vanrednim okolnostima socijalna distanca nužna, da ona može da spase živote, ali malo mi je smešno kad nam stalno trube kako moramo da peremo ruke. Kao da nisam to pre radio - istakao je za Index.hr jedan od najboljih rukometaša svih vremena.

Veselin Vujović je prokomentarisao i navode brojnih stručnjaka da su mere koje su uveli predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije na neki način uvod u diktaturu i fašizaciju društva.

- U startu je u Srbiji sve ovo neozbiljno shvaćeno, nisu se preduzele mere koje je trebalo preduzeti, a onda, kad je krenula prava drama, otišli smo totalno u ekstremnost. Međutim, ako će ovo spasiti ljudske živote, neka tako bude. Znam da i u Srbiji Vučićeve postupke mnogi vide kao uvođenje diktature na mala vrata, ali ne verujem da mu je palo na pamet da ovu krizu iskoristi za tako nešto. Jednostavno, Srbija nije takva zemlja koja bi to dozvolila, srpsko društvo nije društvo koje predugo može da trpi da im bilo ko ugrožava slobodu i građanska prava. Ako je Vučić to i pokušao, biće kažnjen na sledećim izborima. Slušam ga kako priča da on sluša samo reč struke. U redu, te mere možemo da ne volimo, ali moramo da ih poštujemo - istakao je Vujović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati