Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 02. 2020. 18:44 1

Čistka u Partizanu, Šoštar nastavlja borbu za klub

Puč u Vaterpolo klubu Partizan je propao! To je postalo jasno posle rešenja Gradskog sekrtetarijata za sport, u kome se jasno navodi da su sve odluke "pučista" nevažeće i da su svi oni nelegalno u klubu. Nova Skupština se održava uskoro, dok su "pučisti" pokušali da zakažu "redovnu sednicu" za 26. februar, ali je jasno da će to biti samo neformalni skup građana.

 Predsednik Upravnog odbora VK Partizan Aleksandar Šoštar je krajem prošle godine najavio i obećao borbu protiv "pučista" u klubu i za sada mu ta pravna borba ide na ruku.

Nakon što su početkom decembra smenjeni na burnoj sednici Skupštine, predsednik UO Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar i predsednik Skupštine Zoran Avramović podeli su zahtev gradskoj inspekciji i nadležnom Ministarstvu omladine i sporta da ispitaju ceo slučaj.

Šoštar je poslednjih dana prošle godine istakao da je gradska inspekcija proglasila sednicu Skupštine neregularnom, iz čega se zaključuje da su sve njene odluke nevažeće, kao i one koje su donete naknadno.

A danas Šoštar dobio još jedan važan dokument koji mu ide u prilog - rešenje Gradskog sekretarijata za sport kojim je potvrđen Zapisnik sa sednice do trenutka kada je ona prekinuta. Nakon što su Šoštar i Avramović napustili sednicu, "pučisti" su je nastavili i doneli odluke o smenjivanju Šoštara i Avramovića.

U međuvremenu, "nova uprava" kluba je nastavila da radi, a dovedena su i nova lica. Za sportskog direktora imenovan je legendarni golman Denis Šefik, a jedan od članova nove uprave je rekorder po broju nastupa u FK Partizan Saša Ilić. Međutim, posle današnjeg Rešenja Gradskog sekretarijata za sport sve odluke donete posle prekinute sednice Skupštine VK Partizan nisu važeće, što znači da su nova lica nelegitimno u klubu.

- Treba još da procenimo kolika je šteta naneta tog dana. Mada, šteta koja je već učinjena je ogromna, mnogi igrači su otišli, ekipa je pred ispadanjem iz Prve regionalne lige - rekao je Šoštar.

"Pučisti" su zakazali "redovnu sednicu Skupštine" za sredu, 26. maj, što je pokušaj zakazivanja sednice, ali je jasno da će ovo biti neformalni skup građana, jer je stigao papir koji dokazuju da su sve odluke koje su oni doneli - nevažeće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati