Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 01. 2020. 17:12 0

POTOPLJENI AZURI Srbija peta na EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 8:7 u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

"Delfini" su prvenstvo završili sa samo jednim porazom, od Španije u četvrtfinalu, a za utehu im ostaju trijumfi u doigravanju protiv Grčke i pogovoto aktuelnog svetskog prvaka Italije.

Italija je mnogo bolje odigrala prvo poluvreme i zahvaljujući raspoloženom Frančesku Di Fulviju posle dve četvrtine vodila je sa 4:1. Ipak, srpski tim je u nastavku zaigrao mnogo bolje, pre svega u odbrani, i protivniku je dozvolio da u trećem i četvrtom peroodu postigne samo jedan pogodak.

Odlučujući pogodak upisao je Dušan Mandić minut i 47 sekudni pre kraja, a u poslednjem napadu Italijana, sa igračem više, golman Gojko Pijetlović je odlično reagovao i sačuvao pobedu svom timu.

Srbija je u prestonici Mađarske ostvarila najlošiji rezultat na kontinentalnim takmičenjima od osamostaljenja. Državni tim je počev od EP 2006. u Beogradu pet puta bio šampion Evrope (2006, 2012, 2014, 2016, 2018), jednom drugi (2008) i jednom treći (2010).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati