Ostali sportovi

Direktno.rs

22. 01. 2020. 18:43 0

"Delfini" pali u infarkt drami, ništa od medalje

Šteta! Vaterpolisti Srbije su posle velike drame i peteraca (6:6 u regularnom delu) poraženi od Španije sa 10:9 i tako ostali bez plasmana u polufinale, a samim tim i bez petog uzastopnog zlata sa Evropskog prvenstva.

Španci su se bolje snašli u izvođenju peteraca (4:3) i zasluženo se plasirali među četiri najbolje ekipe na prvenstvu u Budimpešti, dok će se Srbija boriti za plasman od petog do osmog mesta. U izvođenju peteraca za Srbiju su pogađali Filip Filipović, Milan Aleksić i Miloš Ćuk, dok su neprecizni bili Dušan Mandić i Andrija Prlainović.

Utakmica je odlično počela za naše reprezentativce. Dušan Mandić je sa dva pogotka ekspresno načeo mrežu "furije", da bi posle jednog gola Španaca, Sava Ranđelović pogotkom vratio reprezentaciji Srbije dva gola prednosti.

Od tada, međutim, krenula su kola nizbrdo. Španija je preko Peronea, Fernandeza, Sanauha nanizala četiri uzastopna gola i povela sa 5:3.

Nervoza je počela da se uvali u kosti izabranicima Dejana Savića. U odbrani skoro da nisu pronalazili adekvatno rešenje, a u napadu takođe nije išlo onako kako je zamišljeno.

Španija je održavala dvagola prednosti do sredine poslednje četvrtine, da bi potom Prlainović i Mandić poravnali na 6:6 i uvukli meč u veliko uzbuđenje.

Do kraja poslednje deonice nije bilo golova, a meč su morali da reše peterci. Tu su se Španci bolje snašli pošto su četiri puta savladali našeg golmana, a promašili jednom, dok su srpski vaterpolisti dva puta bili neprecizni.

"Delfini" su imali priliku da na ovom prvenstvu peti put uzastopno osvoje najsjajnije odličje, ali se to, na žalost, neće dogoditi. Srbija će se boriti za plasman od petog do osmog mesta, a Španija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Hrvatska - Grčka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati