Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 12. 2019. 16:52 0

Igrači VK Partizan složni: Uzurpirali su klub, nemaju ideju!

Hoće li gradska inspekcija konačno utvrditi nelegitimno smenjivanje rukovodstva kluba?

Očigledno je da posle jučerašnjih zbivanja, prinudna vlast ili kako ih neki nazivaju „uzurpatori kluba“ u sastavu trojne komisije Bradajić, Manojlović, Vilović pod direktnom kontrolom direktorke Tatjane Rakas izgubila je kompas i bez ideje čekaju naredne dane. Voda je hladna, igrački kadar ne želi da napusti klub, mada ih komisija tera, igrači nisu upisani na fakultete, ukinuta je ishrana, omladinska škola ne trenira, prvotimci se sami organizuju za treninge, trener Marko Bašić je odustao od vođenja prvog tima. Sve to izgleda kao da ne žele da predaju svoje fotelje pred najavljenim promenama u klubu. Čini se da sve to više liči na „ljuto dete“ koje se zaključalo u svoju sobu i ne želi da dozvoli da joj neko uzme njenu igračku. Samo ovaj vaterpolo posrnuli gigant je sve samo ne igračka.

Ako su sve glasnije optužbe dela rukovodstva i zaposlenih da su rezultati prekinute skupštine falsifikovani, ako su igrači nezadovoljni, treneri nezadovoljni, roditelji i njihova deca nezadovoljni, u čemu je problem moralnog čina ostavke direktora i tročlane komisije? Očigledno je da im je ovaj zalogaj uz sav trud i priču, ipak prevelik.

Vaterpolisti Partizana apeluju na navijače da im pomognu da, kako navode, "odbrane i sačuvaju klub", prepušteni su sami sebi. Klub je godinama nekako uspevao da opstane uprkos teškom finansijskom stanju, uprkos odlivu igrača, uprkos tome što su uslovi sve lošiji, realno ozbiljnoj nebrigi države za trofejni klub i sam vaterpolo u celini, istini za volju posle niza godina tek pre nekoliko meseci kada je voda došla preko glave I kada su klubovi počeli da se “dave” u finasijskoj nemaštini, Vlada Srbije je reagovala sa 1,2 miliona evra pomoći Vaterpolo savezu Srbije.

Zato se desilo nešto nestvarno da igrači VK Partizan preko društvenih mreža šalju apel navijačima da im pomognu, da ih odbrane od rukovodstva kluba. Momci se nisu krili iza "nikova" na društvenim mrežama već su imenom i prezimenom izašli u medije! Prema toj poruci, vaterpolisti nisu znali ni kad je trening, jer nije imao ko da ih o tome obavesti, niti da im je ukinuta ishrana, da nisu dobrodošli na fakultete jer im nisu plaćene školarine, niti ko im je trener! Povređene igrače leče roditelji, jer nema medicinske nege! Opet se postavlja pitanje, zar nije vreme za ostavke!

A upravo o toj situaciji je pričao legendarni Aleksandar Šoštar i njegove izjave možete da pogledate od četvrtog minuta snimka.

I dok se čeka izlazak sportske inspekcije u nadležnosti grada, počela je da oko bazena Banjica, kojim upravlja VK Partizan, provejava sumorna priča. A ona glasi da je određena grupa ljudi pod uticajem interesnih grupa iza puča klubu kako bi se klub defakto ugasio, bazen oduzet iz ruku upravljanja VK Partizan, promenila upotrebna namena i hektari prvoklasnog građevinskog zemljišta konačno bi bili “slobodni!” Nema se strpljenja da se čeka sudska presuda u sporu opština Voždovac i VK Partizan, jer je I sam ishod presude neizvestan.

Takav nerazuman čin možda i može da opravda onda toliku želju da se fotelje zadrže jer ulog je ogroman. U svakom smislu, od nestajanja velikog vaterpolo kluba, do ličnog bogaćenja zainteresovanih investitora!

Zato je ovo priča koja prevazilazi klubaštvo, zato je ovo “državna” priča koja mora da se reši javno i u interesu sporta jer bazen Banjica treba da bude modernizovan, treba da se prave novi sadržaji, da se donese novi menadžment i sadržaji, ali nikako da se onemogući neograničeno korišćenje zatvorenog bazena za potrebe najveće vaterpolo škole na svetu. Ovde se na Banjici brani sport, vrhunski trofejni sport, od krupnih igrača, građevinskih “investitora”! Zar pomalo sve ovo ne podseća na priču oko FK Crvena zvezda i zemljišta oko Marakane?

I kada su brojni navijači na društvenim mrežama kluba počeli da postavljaju pitanja i da negoduju, došao je brutalan odgovor administratora, neprofesionalan i bez kompasa, koji je najprizemnijim psovkama izvređao navijače! Najcrnji dani u istoriji jednog od najvećih vaterpolo klubova na svetu.

Očekuje se sportska solidarnost i podizanje glave države da se ova priča ne prepusti stihiji i da se konačno reši pitanje i VK Partizan i SC Banjice, trajno, ne mufljuški, ne burazerski, ne partijski. Jer, ovaj mali sport velikih rezultata je ipak državni interes, a u Beogradu i oko Beograda ima zemlje da se zida, i neka, samo ne tamo gde su kovane najveće medalje jugoslovenskog i srpskog sporta!

Podsetimo se:
- 7 titula prvaka Evrope: 1963/64, 1965/66, 1966/67, 1970/71, 1974/75, 1975/76, 2010/11.
- 1 Kup pobednika kupova: 1990/91.
- 1 Trofej LEN: 1997/98.
- 2 Superkupa Evrope: 1990/91. i 2010/11.
- 1 Mediteranski (KOMEN) kup: 1989.
- 2 Evrointer lige: 2009/10. i 2010/11.
- 29 titula prvaka države (17 u SFR Jugoslaviji, dve u SR Jugoslaviji i 10 u Srbiji)
- 26 nacionalnih kupova (12 u SFR Jugoslaviji, 5 u SR Jugoslaviji, 9 u Srbiji)
- 6 titula prvaka u Zimskom prvenstvu Jugoslavije (preteči Kupa Jugoslavije)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati