Ostali sportovi

Milan Zarić

12. 12. 2019. 14:17 0

"Stvaraju se svi uslovi da Partizan doživi katastrofu"

Situacija u Vaterpolo klubu Partizan se ne smiruje... Nakon što su na sednici Skupštine kluba smenjeni Aleksandar Šoštar i Zoran Avramović, koji smatraju da je to urađeno protivpravno, klub su napustili trener Stefan Ćirić i igrači Filip Radojević, Nikola Radonjić i Nikola Radulović. Posle svih ovih dešavanja oglasio se proslavljeni as Aleksandar Šoštar.

Šoštar je smenjen sa funkcije predsednika Upravnog odbora VK Partizan, kako ističe, na nelegitiman način i spreman je da se bori kako bi se vratio u klub.

- Nažalost, javnost je obuzeta ovom temom i dešavanjima, koja su se odigrala u ne baš dobrom svetlu. Po običaju, veliku interesovanje je izazvao ovakav događaj nego kada su u pitanju sportski rezultat, ali mi iz vaterpola ne možemo od toga da pobegnemo. Ono što posle svega mogu da kažem jeste da nikad ovako nešto nisam doživeo. Rekao sam da sam spreman da se povučem kako bi došli novi ljudi koji bi mogli da vrate Partizan na mesto koje mu pripada, ali sada ispada da treba da se borim da se vratim u klub, kako bi sednica Skupštine bila održana na legitiman način. Jer, ono što je urađeno na famoznoj Skupštini 2. decembra nikako ne priliči Partizanu. I dalje tvrdimo da je Skupština nelegitimna, očekujemo da izađe inspekcija Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i utvrdi ko su stvarni članovi Skupštine - rekao je Šoštar.

Posebno se nekadašnji vaterpolo golman osvrnuo na otpuštanje trenera i trojice igrača.

- Dan posle Skupštine smo imali veliku dramu, kada je rečeno da Ćirić više nije trener ekipa, a več narednog dana su trojica igrača dobila otkaz. Ne bih ih mešao u ovu našu borbu, samo želim da istaknem da je to dolilo ulje na vatru. Kako sada stoje stvari, stvaraju se svi uslovi da VK Partizan u narednih šest meseci ili godinu dana doživi katastrofu. Već sam govorio da su u klubu teški uslovi, pomagali su nam pojedinci i država, ali to nije bilo dovoljno da bi Partizan nastavio da pruža vrhunske rezultate i stvara igrače za reprezentaciju. Ono što se dogodilo u poslednjih osam dana je nešto što debelo dovodi u pitanje opstanak kluba.

Zabrinut je Šoštar za egzistenciju kluba.

- Naravno da Partizan ima decu koja mogu da igraju u regionalnom takmičenju i u Superligi, ali je pitanje na kom nivou. Jednostavno, ova dešavanja najavljuju katastrofalne rezultate. Mi smo i prošle godine bili u žiži, odustali smo od igranja u Ligi šampiona, jer nismo imali kompetitivan tim za to takmičenje, ali smo skupo prodali kožu u prvenstvu. Jedno je sigurno, ovo nije put kojim bi Partizan trebalo da ide - zaključio je Šoštar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati