Ostali sportovi

Direktno.rs

06. 12. 2019. 19:30 0

Milica Mandić i Tijana Bogdanović na OI!

Naše tekvondoistkinje Tijana Bogdanović i Milica Mandić, na čelu sa trenerom Draganom Jovićem, plasmanom u finale završnog Gran prija u Moskvi obezbedili su vize za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Milica je plasman na Igre 2020. godine izborila baš na svoj 28. rođendan, što će za nju biti treće učešće na najvećoj sportskoj manifestaciji. Sa druge strane, Tijana Bogdanović će drugi put stati na tatami olimpijskog turnira.

- Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio - rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

Prezadovoljan je što su u Moskvi overene dve vize za Tokio.

- Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom, Britankom Bjankom Volden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka Volden je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati - dodao je Jović.

Tijana Bogdanović će se u finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki, Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija i TijanaBogdanović ju je te 2016. godine pobedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri olimpijska zlata.

Posle pauze zbog trudnoće Kineskinja se vratila. Od Boganovićeve je poražena i ove godine u Rimu, pa ostaje da se vidi da li će epilog biti isti i u Moskvi. Kao i Tijana, i Milica Mandić će u finalu za protivnicu imati Kineskinju, i to Ženg. Da li će Srbija pored overenih viza na ovom Gran priju osvojiti i dve zlatne medalje?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati