Ostali sportovi

Milan Zarić

06. 12. 2019. 15:51 0

Šampionke ispale: Rukometašice znaju put do polufinala SP

Rukometašice Srbije su na prilično dramatičan način prošle u drugu fazu Svetskog prvenstva, pošto su golovima Kristine Liščević u finišu savladale Sloveniju sa 29:27, što im je donelo još tri meča na šampionatu u Japanu.

Sa trećeg mesta su izabranice Ljubomira Obradovića otišle u drugu fazu, gde će im prvi protivnik biti Južna Koreja (subota), selekcija koja je zauzela prvo mesto u grupi B.

Na tom meču će naše devojke pokušati da dođu do prvih bodova u toj fazi takmičenja, budući da iz grupe A nisu preneli nijedan bod (poražene su od Norveške i Holandije).

Pored duela sa Južnoj Korejom, koju su rukometašice Srbije savladale na prošlom prvenstvu sveta, Srbija će u Japanu još igrati sa Nemačkom i Danskom, te će na tim mečevima tražiti put do polufinala Mundijala, ili bar do mesta u olimpijskim kvalifikacijama (u doigravanje će reprezentacije od drugog do sedmog mesta sa šampionata).

Zanimljivo je da će u Japanu biti krunisan novi svetski šampion, jer je Danska u direktnom okršaju savladala Francusku, te ju je sprečila da drugi put zaredom postane planetarni šampion.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati