Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: OK Vojvodina ]

03. 12. 2019. 20:51 0

Poraz odbojkaša Vojvodine na startu Lige šampiona

Odbojkaši Vojvodine zabeležili su poraz u prvom kolu E grupe Lige šampiona, a bolji od njih bio je šampion Poljske, tim Zakse, koji je slavio 3:0(25:20, 25:21, 25:21).

Novosadski prvotimci ušli su u meč možda sa previše respekta prema velikom protivniku sa druge strane mreže, ali su igrali hrabro i držali se negde do polovine, kada je poljski predstavnik blokom, efikasnijim napadom i sa manje grešaka uspeo da stigne do zavidne prednosti. U nekoliko navrata su zapretili crveno-beli ali nedovoljno za izjednačenje, pa je Zaksa povela 1:0.

Mnogo rasterećenije zaigrali su Novosađani u drugom periodu i posle nekoliko sjajnih poteza poveli 6:2. Ipak, domaćin je dobrim servisom poremetio prijem crveno-belih, iskoristio greške i opet dobrim blokom stigao najpre do izjednačenja (6:6), a onda i do vođstva (12:10). Zamenio je Gavrančić primače, pa se na terenu umesto Perića našao Kovačević. Malo po malo, izjednačili su prvotimci Vojvodine, a onda posle bloka i još jedne dobre akcije poveli 15:13. Bili su crveno-beli ravnopravni takmac sve do samog kraja, kada je do izražaja došlo iskustvo ekipe Zakse. Sa nekoliko odličnih poteza poljski predstavnik je okrenuo rezultat u svoju korist i stigao do 2:0 u setovima.

Vodila se velika borba i u trećem setu, ali razlika između dva tima bila je vidljiva onda kada je to bilo najpotrebnije. U samom finišu, sa nekoliko dobrih servisa, ali i blokom Zaksa je napravila potrebnu razliku.

Iako je meč završen u tri seta, poljski šampion nije imao lak zadatak, a Novosađanima je premijera u Ligi šampiona bila prilika da vide gde su trenutno, da stiču potrebno iskustvo i probiju barijeru, kako bi iz kola u kolo bili sve bolji i tražili svoju šansu u susretima sa drugim rivalima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati