Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

03. 12. 2019. 11:23 0

"Odluke o smenama ništavne"

Dojučerašnji predsednik Skupštine Vaterpolo kluba Partizan Zoran Avramović izjavio je danas da su odluke sa prethodne sednice nelegitimne i da ih smatra ništavnim.

- Kao predsedavajući vanredne sednice Skupštine kluba, sednicu sam otvorio i naveo, da zbog nepoštovanja mog zahteva za dostavom spiska članova, nisam u mogućnosti da proverim sastav Skupštine i da smatram da ova Skupština nema legitimitet za punopravno odlučivanje, te sam objavio prekid rada vanredne Skupštine i najavio nastavak sednice odmah po dobijanju Knjige članova i bazičnih evidencija kluba kako nalaze statut u članovima 17, 21, 22 i 23. Po objavljenom prekidu vanredne sednice istu sam raspustio i napustio zajedno sa delom članstva, prevashodno članovima seniorskog sastava i stručnog rukovodstva kluba, ali i mnogih drugih - navodi se u Avramovićevom saopštenju.On je naveo da je u sali ostala nekolicina članova, "čiji identitet i legitimnost nije ni mogao da proveri", te smatra da takva neformalna grupa nema legitimitet da donosi bilo koje odluke vezane za rad i funkcionisanje kluba.

- Sve navodne odluke neformalne grupe od 2. decembra 2019. godine smatram ništavnim i protivno Statutu, kao i svaki nastavak započete pa prekinute vanredne sednice Skupštine kluba smatram  nelegitimnim, s obzirom na to da sam kao predsednik najavio nastavak prekinute vanredne sednice kada se za to steknu uslovi - dodao je on.Prema njegovim rečima, sednica je sazvana "uz neviđenu opstrukciju dela članstva", a da je sve nagoveštavalo da se sprema "nelegalna i gruba manipulacija i obmana koja ima za cilj da se legalno izabrani organi dezavuišu".

- Iako sam čak u dva navrata tražio od sekretarijata kluba da mi dostavi spisak članova Skupštine, nisam dobio odgovor, što budi sumnju da je po sredi organizovana kampanja dela članstva na uzurpaciji vlasti u klubu - izjavio je Avramović.

Podsetimo, Vaterpolo klub Partizan saopštio je u utorak uveče da je smenjeno kompletno rukovodstvo, zajedno sa predsednikom Skupštine Avramovićem. Pored njih, smenjen je i trener crno-belih Stefan Ćirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati