Ostali sportovi

Direktno.rs

22. 11. 2019. 12:05 0

Šoštar: Sve mora po statutu i zakonu, Skupština je ispravno zakazana

Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar se ogradio od saopštenja kancelarije kluba i podržao predsednika skupštine kluba Zorana Avramovića u proceduri zakazivanja vandredne Skupštine kluba.

Kao predsednik kluba kako komentarišete ove disonantne tonove koji dolaze iz kluba a tiču se dnevnog reda skupštine i termina njenog održavanja zakazanog za drugi decembar, mislimo na različite stavove predsednika Skupštine i direktorke kluba?

- Mislim da to nije dobro za klub, ali ovog puta moram da stanem na stranu predsednika Skupštine Avramovića koji je samo pokušao da radi svoj posao i zakaže Skupštinu, gde je apsolutno u pravu kada kaže da je više puta obaveštavao kancelariju oko termina skupštine a da kancelarija nije postupila po njegovom zahtevu iako je dužna da to uradi. Pojedini postupci kancelarije kluba u poslednje vreme nisu adekvatni renomeu kluba kakav je Partizan (za poslednji sastanak UO sam bio prinuđen da šaljem poziv sa mog privatnog mejla) tako da sam ja taj koji je insistirao da se Skupština održi, predložio to UO kluba koji je to jednoglasno izglasao i na kraju da se ispoštuju zahtevi same direktorke, UO i nadzornog odbora da se održi vanredna Skupština - rekao je za Direktno.rs Aleksandar Šoštar.

Problem ne nastaje po pitanju svih tačaka dnevnog reda.

- Da vam kažem ovde nije pitanje termina Skupštine, niti devet od 11 tačaka dnevnog reda, ovde su problem samo dve tačke, a to su: izmene i dopune statuta i glasanje o poverenju direktoru. To je sve. Nema nikave misterije. Skupština će se održati, svako na skupštini može da predloži izmenu dnevnog reda i da prostom večinom se usvoji novi dnevni red. Ovakve, igre i igrice nisu potrebne klubu, a niti podele među zaposlenima, trenerima i igračima, a pogotovo odnos pojedinaca u klubu koji ne izvršavaju svoje zakonske obaveze. To neću dozvoliti! Partizan je veći od svakog od nas i propisanih procedura čemo se držati! Predsednik UO po statutu predstavlja klub, i iz tog razloga je neprihvatljivo da se ispred kluba piše saopštenje, sa kojim se upoznajem putem medija. Od tog saopštenja kancelarije kluba ja kao Predsednik UO kluba se ograđujem.

Da li ovakav vaš zahtev predstavlja pošetak procesa promena u klubu na rukovodećim pozicijama?

- Partizanu su promene neophodne, ne može više ovako! Ako sam ja spreman da se povučem sa mesta predsednika u korist onih koji imaju jasan plan i viziju oporavka kluba koji je već dugo u krizi, onda to mora da budu i druga odgovorna lica u klubu! Nema misterije, Partizanu je potreban novac, da se sredi bazen, da se oformi jači i ozbiljniji tim na evropskom nivou, Partizan mora da igra Ligu šampiona! Moramo da ponovo uredimo našu školu, marketing mora mnogo bolje da funkcioniše, trebaju stabilni izvori prihoda zaposlenima! Zato su potrebni novac i novi ljudi!

Da li sebe vidite u toj novoj ekipi ljudi?

- Ja sam u Partizanu od 1975. godine, i ja sam čovek srpskog vaterpola i Partizana. Imam ogromno iskustvo i dobre kontakte i u FINA i u LEN gde sam član Biroa. Sve ove godine sam se borio za status srpskog vaterpola u svetu, u mnogim stvarima sam uspeo u nekima i nisam, ali to nikada neće umanjiti moju želju da se Partizan vrati na vrh Evrope i uzme osmu titulu prvaka Evrope. Godine 2011. smo to uspeli, ali nas je ta titula nažalost finasijski iscrpela do krajnjih granica! Još uvek je to moguće sa pravim ljudima.

Ko su novi ljudi?

- Više-manje tim se formirao, ponuđen je okviran plan za sanaciju VK Partizan, moje mišljenje je da je taj plan dobar. Više o svemu tome možemo da pričamo posle skupštine 02.12.2019 - rekao je za Direktno.rs Aleksandar Šoštar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati