Ostali sportovi

Direktno.rs

21. 11. 2019. 21:55 0

Vojvodina na dva seta do Lige šampiona

Odbojkaši Vojvodine savladali su Šahtjor iz Soligorska sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:18) u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Od plasmana u elitu ih dele dva seta iz revanša, koji je na programu u sredu od 15 sati.

Šampion Srbije je već na početku meča dobrim servisima stekao prednost i sigurnost, pa je njegova igra delovala mnogo bolje u odnosu na gostujuće. Na servisu se posebno isticao Aleksandar Blagojević, a veliku pomoć je imao u Milošu Nikiću.

U prvom setu je Vojvodina vodila 22:14, pa se Šahtjor primakao na dva poena zaostatka, ali je domaćin rešio taj period. U drugom setu Vojvodina je bila ubedljivija, da bi u trećem Belorusi poveli 9:8, ali je Blagojević servisima doneo preokret Novosađanima, koji su uz odličnu podršku navijača priveli meč kraju.

Najbolji u trijumfu Vojvodine bio je Blagojević sa 19 poena, dok je Pavle Perić dodao 11. Na drugoj strani, Vjačeslav Čarapovič je upisao devet poena.

Vojvodina je u prethodne dve sezone bivala poražena u poslednjem kolu kvalifikacija, a sada je dva seta dele od prolaska u elitno takmičenje.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti "zlatni set" (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.

Pobednik tog dvomeča igraće u grupi E Lige šampiona sa poljskom Zaksom Keđeržin Kozle, nemačkim Fridrihshafenom i belgijskim Knak Ruselarom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati