Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

14. 11. 2019. 16:00 0

Obradović saopštio spisak rukometašica za SP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović objavio je danas spisak 19 igračica na koje računa na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani Jovana Risović, Kristina Graovac i Katarina Tomašević, leva krila Tanja Radosavljević i Dijana Radojević, pivoti Dragana Cvijić i Sladjana Pop-Lazić, desna krila Željka Nikolić i Ana Kojić, bekovi Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Aleksandra Vukajlović, Kristina Liščević, Marija Obradović, Jelena Lavko, Andjela Janjušević i Dijana Števin.Svetsko prvenstvo igra se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom Kumamotou.

Rukometašice će se okupiti u nedelju u Sportskom centru Kovilovo, a dva dana kasnije otputovaće u Južnu Koreju, gde će od 22. do 25. novembra učestvovati na Seul kupu. Osim domaće ekipe, učestvovaće još Rusija i Mađarska.

Na Svetskom prvenstvu u Japanu, Srbija će igrati u Grupi A sa Angolom, 30. novembra, Kubom 2. decembra, Norveškom 3. decembra, Holandijom 5. decembra i Slovenijom 6. decembra.

Po tri najbolje ekipe plasiraće se u drugu fazu takmičenja, gde će se formirati dve grupe sa po šest reprezentacija. 

U olimpijske kvalifikacije izboriće ekipe plasirane od drugog do sedmog mesta na prvenstvu, uz mogućnost odstupanja ako među njima budu selekcije koje su već izborile plasman na olimpijski turnir na osnovu kontinentalnih takmičenja, Brazil, Angola, Francuska, Koreja i domaćin Japan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati