Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Sportklub ]

14. 11. 2019. 15:51 0

MOTO GP PENZIJA Horhe Lorenco se oprašta u Valensiji

Čuveni španski vozač Horhe Lorenco sazvao je vanrednu konferenciju na kojoj je objavio da će nakon trke u Valensiji prestojećeg vikenda otići u penziju.

Horhe Lorenco je imao košmarnu 2019. godinu u kojoj je želeo da ponovo oživi svoju karijeru. Iz Dukatija je prešao u Hondu da bude timski kolega Marku Markezu ali je prilagođavanje motoru bilo veoma komplikovano, možda još komplikovanije nego kada je sa Jamahe prepšao na Dukati 2017. godine.

- Mnogo mi znači što ste svi došli. Važni dani vozača su kada debituje, kada pobedi, kada osvoji titulu i kada se penzioniše. Ovde sam da objavim da će mi ovo biti poslednja trka i da se povlačim iz profesionalnog motociklizma - rekao je Lorenco na konferenciji povodom saopštavanja velike odluke.

Lorenco je u Svetskom šampionatu u motociklizmu od 2002. godine. Tri sezone je vozio u konkurenciji do 125 kubika, tri u konkurenciji do 250 kubika kada je na Apriliji 2006. i 2007. bio svetski šampion.

Prelazak u Moto GP na Jamahu je značio odmah da je šampionat dobio sjajnog vozača, pa je Horhe već u trećoj sezoni osvojio titulu.

Osim 2010. šampion je bio i 2012. i 2015. kada se borio za tron sa timskim kolegom Valentinom Rosijem.

Zbog komplikacija unutar garaže Jamahe rešio je da ode u Dukati. To i nije bio najsrećniji izbor jer se Lorenco teško prilagođavao na italijanski motocikl, mada je za razliku od perioda u Hondi uspevao da dođe do pobeda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati