Ostali sportovi

Igor Velimirović

13. 11. 2019. 10:50 0

PET PITANJA DIREKTNO Dejan Savić: U Srbiji je monotonija, borim se zajebancijom

Dejan Savić je kao igrač i trener osvojio sve što je moglo da se osvoji u vaterpolu. Olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona planeta nema, a gost naše redakcije odgovarao je u našoj stalnoj rubrici "Pet pitanja direktno".

1. Deli li vaterpolo sudbinu 40.000 ljudi koji godišnje odlaze iz Srbije u inostranstvo, u potrazi za boljim životom?

- Apsolutno da. Mi imamo nesrećnu situaciju da deca ili igrači koji su svesni da u jednom periodu, kada su doživeli maksimum i ne mogu da dođu do A reprezentacije, koriste vaterpolo pre svega odlazeći u inostranstvo radi školovanja i dobijanja stipendije. I o tome ne pričam kao o nekoj negativnoj stvari. Jer, na taj način mu se ukaže prilika i svako ima pravo da postupi na način za koji smatra da je ispravan. Odlazak mladih igrača u inostranstvo za posledicu toga daje što u Srbiji nemamo vrhunske igrače reprezentativnog kalibra, ali ni one srednje klase, koji su klasični klupski igrači i koji u suštini drže klubove. Sve se svelo na juniorske reprezentativce i u mlade kategorije koje nam igraju prvenstvo. Liga nam se svela na trećerazredno takmičenje, to pokazuju i rezultati. U suštini, sam princip je "kako da bilo ko ostane bilo gde ako mu ništa nije ponuđeno" - kaže Dejan Savić za Direktno.rs.
2. Kako vam se čini život u Srbiji, odnosno život običnog čoveka?

- Automatizam monotonije. I gledanje u sat kad će večera.

3. Imate li u planu da odete u inostranstvo kao profesionalni trener?

- Nisam se vodio tom mišlju, jednostavno imam svoj krug ljudi, imam porodicu, familiju, svoj kraj, kafanu. Tako da, u suštini, te stvari ne bih menjao. Ne zato što sam čovek koji ne voli da se menja, naprotiv. Mislim da mogu da se prilagodim, ali sam se, iskreno, umorio u inostranstvu. Bio sam 14 godina, tamo možeš da budeš Zidan ili Maradona, ali si uvek poslednja rupa na svirali.
4. Vidite li svoju decu u Srbiji ili van njenih granica?

- Jedina stvar koja bi mogla da me navede na to da odem u inostranstvo je u suštini ljudska glupost, netolerencija ili najgora stvar što može da bude - nastavak monotonije. Naravno da se svaki dan borim protiv te monotonije, pre svega smehom i zajebancijom i dok  imam osmeh na licu ne može niko da me zajebava. Ne mora da znači da bi mojoj deci bilo lakše da grade budućnost u inostranstvu, ali bi svakako bilo komfornije. Ali, može da bude i teže. Svoju decu učim da vole Srbiju i budu ovde, naravno u skladu sa mogućnostima, ali ko meni kao roditelju daje za pravo da jednoj odrasloj, punoletnoj osobi namećem kako će da razmišlja, kad on ima svoju glavu na ramenima? Tako da u suštini, moja obaveza kao roditelja je da pokažem šta je crno, a šta je belo, a nikako da namećem svoje stavove.

5. Do kad će Dejan Savić da bude selektor Srbije?

- Imam svoje planove, znam šta hoću, međutim tu je pitanje rezultata, odnosno sve što ih prati. Mnogo toga hoću, ali uvek postoji neko drugi - zaključio je Savić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati