Košarka

Direktno.rs

29. 09. 2024. 21:00 0

Partizan jedva slomio otpor novajlije u Subotici

Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu pobedu u ABA ligi ove sezone, ali mnogo teže nego što je to bilo ko očekivao. Crno-beli su se dugo mučili, da bi na kraju uspeli da slome otpor novalije u regionalnom takmičenju, subotičkog Spartaka - 89:80.

Imali su izabranici Željka Obradovića velikih problema da slome otpor žilavog domaćina koji je početkom drugog poluvremena imao čak devet poena prednosti, ali su Beograđani na kraju na krilima sjajnog Isaka Bonge, te Brauna i Džonsa ostvarili drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

Novi član ABA lige pokazao je zašto je u društvu najboljih ekipa u regionu i već na sredini prve deonice stigao do prednosti koju je održao sve do kraja četvrtine u izuzetno lepoj Hali sportova "Dudova šuma".

Posebno se istakao nekadašnji član upravo Partizana Dušan Miletić koji je svom bivšem klubu u prvoj deonici dao osam poena, dok je Partizan održavao korak poenima Dejvisa uz Karlika Džonsa koji je uspešno razigravao svoje saigrače.

Gosti su u drugu četvrtinu ušli sa tri vezana promašaja za tri poena, ali to nije mnogo uticalo na rezultat zbog dve izgubljene lopte Spartaka zaredom.

U takvoj košarci za trenutak se bolje snašao Partizan, te je poenima Brauna i Džonsa uspeo da istopi prednost Subotičana već početkom druge četvrtine.

Igralo se nakon toga poen za poen, Miletiću se priključio i raspoloženi Bolton, dok je na drugoj strani Koprivica upisao važne poene za beogradske crno-bele, sve do trojke Luke Cerovine koja je odvela Spartak na plus tri posle dva promašaja Brauna.

Drugo poluvreme Spartak je otvorio serijom 6:0 što je omogućilo devet poena razlike, da bi potom usledila još veća serija Partizana 9:0 koji je poravnao rezultat poenima Lundberga, Brauna i Koprivice.

Naređali su se promašaji na obe strane, a naročito se to osetilo među crno-belima koji su do trojke Brauna pogodili samo jednom od 13 pokušaja sa linije od 6.75.

Spartak uspevao da održava prednost sve do dobre mini-role Koprivice, a istom merom uzvratio je na drugoj strani Matej Rudan, pa se pred poslednju četvrtinu otišlo sa nerešenim rezultatom 59:59.

Usledila je šuterska klinika Isaka Bonge, Nemac je postigao tri trojke u prvoj polovini četvrte četvrtine, što je gostima omogućilo da stekne najveću prednost u dotadašnjem toku meča od sedam razlike. Na trojku Cerovine istom merom odgovorio je Marinković kada je postalo jasno da će gosti ipak trijumfovati u Subotici.

Značajna je bila i partija Karlika Džonsa koji je nakon poena Bonge svojim pogocima održao Partizanovo vođstvo, te meč okončao sa 15 poena uz šest asistencija.

Braun je upisao 21 poen, Džons je dodao 15 uz sedam asistencija, a Koprivica 11 uz pet skokova.

U redovima Spartaka, najefikasniji bio je Miletić sa 16 poena i devet skokova, Bolton je meč okončao sa 15 poena, a Cerovina je zabeležio dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 uhvaćenih lopti.

SPARTAK - PARTIZAN 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30)

Dvorana: "Dudova šuma". Gledalaca: 4.500. Sudije: Tomislav Hordov, Sašo Petek, Dragan Porobić.

SPARTAK: Cerovina 12, Rudan 9, Denijels 9, Momirov 2, Milisavljević, Gordić 2, Miletić 16, Medarević, Tejić 4, Kadžami-Kin, Nikolić 11, Bolton 15.

PARTIZAN: Dejvis 6, Lundberg 8, K. Džons 15, Nilikina 2, Vašington, Koprivica 11, Nakić, Marinković 5, Pokuševski 2, Braun 21, Bonga 13, T. Džons 6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati