Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

27. 09. 2024. 14:56 0

Bobi o povratku Evroligi: Neću znati za sebe kada budem ušao u halu

Boban Marjanović se posle devet sezona u NBA ligi vratio u Evroligu, gde će igrati za Fenerbahče, a sada je otvorio dušu o razlozima povratka u Evropu.

Marjanović će ove sezone igrati u ekipi litvanskog trenera Šarunasa Jasikevičijusa, koja u sezonu ulazi sa najvišim ciljevima.

- Odlučio sam da se vratim u Evroligu jer mislim da je to trenutno najbolji potez za mene. Jedva čekam da igram utakmice kao ranije, naravno, sada u drugom timu. Košarka je košarka, mi smo profesionalci, bavimo se onime što najviše volimo, tako da jedva čekam da izađem na teren i pokažem ono što znam. Bilo je lepo provesti tih devet godina u NBA ligi, sada sam trenutno ovde, a ko zna, možda ostanem još koju godinu - kazao je u intervjuu za Sportklub.

Dao je i svoje viđenje odnosa snaga dveju liga.

- Mislim da je evroligaška košarka izvanredna. Naravno, NBA liga je prva liga na svetu. To su dve najbolje lige na svetu koje postoje. Svi želimo da budemo deo velikih timova, kao što sam ja danas, tako da možemo da budemo zahvalni što takve lige postoje, da naša deca žele da se bave košarkom kako bi jednog dana stigli do NBA lige ili Evrolige. Nivo košarke kada sam igrao za Zvezdu i sada je isti. Možda sada ima više viših igrača, ali generalno to je košarka sama po sebi, menjaju se detalji. Na nama je da prihvatimo ta pomeranja, to je nešto što ne možemo da menjamo, moramo da se prilagodimo i izvučemo najbolje što možemo iz njih.

Posebno ga raduje to što će opet igrati protiv timova iz naše zemlje.

- Naravno, jedva čekam da igram protiv Crvene zvezde. Čeka me mnogo emocija, to ne može niko da sakrije. I sada kada pričam o tome sam nervozan, a kako će biti tek kada se to desi… Mislim da neću znati za sebe nekoliko minuta kada budem ušao u halu, kada se budem zagrevao, još ću videti sve poznate ljude, one sa kojima sam igrao, radio, naravno, i prijatelje, drugove, to mi daje još veću energiju.

U klubu će imati nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Marka Gudurića.

- Marko Gudurić je stvarno dobra osoba, treniramo zajedno i van sezone pošto imamo istog trenera koji se bavi našom fizičkom spremom. Viđam ga češće nego što iko može da zamisli, odlični smo prijatelji, nadam se da će da mi pomogne ovde jer je on veteran, ja sam ruki. Nadam se da neće da me teraju da pevam pesme za srećan rođendan i da nosim torte i kolače i krofne. Šalim se, ali mislim da će konekcija biti dobra, on je dobar momak i jedva čekam da delimo teren.

Što se ličnih ambicija tiče, istakao je da su najveće.

- Moje ambicije su visoke, najviše moguće, ne bih trenirao i izlazio na teren samo da odigram utakmicu. Ali, idemo korak po korak. Ne možemo da preskočimo pet stepenica, možda možemo jednu, korak po korak, ali naš cilj je najviši.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati