Košarka

[ Izvor: Nova.rs ]

22. 04. 2023. 09:40 0

Legendarni košarkaš doživeo moždani udar

Poznati francuski košarkaš Mikel Želabal doživeo je moždani udar na treningu ove nedelje.

Želabal ima 39 godina i trenutno igra u Šalonu u Francuskoj, a francuski mediji prenose da je obavio preglede na neurologiji, te da mu je stanje stabilno.

- U ponedeljak na treningu osetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu negu u bolnici u Šalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je šlog, ali da je srećom, primećen na vreme. Odmah sam zbrinut i prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj nezi, a onda i na neurologiji - kaže Želabal, a prenose Francuzi.

To što mu se desilo, ne znači i da će završiti karijeru.

- Međutim, sad moram da odmorim nekoliko nedelja pre nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Nadam se da će se medicinska situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi lekari dozvole - poručuje Želabal.

On je u karijeri igrao i za Šole, Real Madrid, Sijetl Supersonikse Asvel, Limož, Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, Minesotu.

Čovek rođen 1983. godine nekada je bio poznat kao atletski potentan igrač sposoban da igra na krilnim pozicijama sa 201 centimetrom visine.

Tokom karijere koja traje 22 godine, Želabal je braneći boje reprezentacije Francuske osvojio bronzu u Beogradu 2005, zatim srebro 2011. i zlato sa Evrobasketa 2013. godine. Između ostalog, u karijeri ima i titulu Evrokupa i titulu prvaka Španije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati