Košarka

Direktno.rs

04. 02. 2023. 13:23 4

Zvezdi bi bilo bolje da Kampaco nije dolazio

Četiri uzastopna poraza dovela su Crvenu zvezdu u opasnost da ostane bez plasmana u plej-of Evrolige. O razlozima pada koji se dogodio u poslednje dve sedmice spekuliše se iz raznih uglova.

Na društvenim mrežama čak su se pojavili navodni audio snimci Bena Bentila u kojima priča loše stvari o upravi zbog dugovanja, što je kasnije sam demantovao. Prema mišljenju dugogodišnjeg trenera, sada stručnog konsultanta na televiziji Arena Sport Vlada Đurovića, problem je druge prirode...

- Razlog je gubitak samopouzdanja visokih igrača Luke Mitrovića i Filipa Petruševa, takođe i bekova Ognjena Dobrića i Nemanje Nedovića. Kao da se u njih uvukao crv sumnje, verovatno i u trenera Ivanovića, ma koliko bio iskusan i kvalitetan. Znam kako je to, i ja sam bio trener - poručio je Đurović za Večernje novosti.

Sve je, prema mišljenju Đurovića, krenulo od poraza u večitom derbiju pre osam dana.

- Posle te utakmice malo su izgubili veru u sebe. Takvi su ti mečevi, jedne mogu da lansiraju kao što je slučaj sa Partizanom, a druge da prizemlje.

Kao jedan od razloga prekaljeni košarkaški radnik takođe vidi i slučaj Fakunda Kampaca. Argentinac je doveden kao najveće i najskuplje pojačanje u istoriji regionalne košarke, ali je zbog komplikacija nastalih na relaciji Crvena zvezda – Evroliga klub suspendovan do kraja februara da registruje pojačanja.

- Niko ne pominje da je veliki problem to što je Kampaco prisutan na treninzima, a ne može da igra u Evroligi. Mogu da zamislim kako to izgleda na treninzima, čovek je verovatno 90 odsto zaslužan za svaki koš centara. Toga nema u evroligaškim utakmicama, igrači ga gledaju kako sedi pored klupe i ne može da im pomogne. Vide ga i razmišljaju: 'Eh, da nam je sad tu'. U takvim okolnostima, možda bi za ekipu bilo bolje da nije ni dolazio.

On smatra da ni po registraciji Kampaca Crvena zvezda možda neće imati šansu da se domogne četvrtfinala, a Bena Bentila i Hasana Martina ne vidi kao igrače kadre da igraju Evroligu.

- Njih dvojica nemaju kvalitet za Evroligu. Kada je Bentil bio najbolji igrač protiv Milana, jasno je kako je igrala Zvezdina ekipa - poručio je Đurović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati