Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

04. 02. 2023. 07:00 0

Tabela Evrolige: Partizan pred Top 8, 2 pobede više od Zvezde

Nikad neizvesnija i dramatičnija borba za plasman u plej-of Evrolige, nego što je to slučaj ove sezone!

Stvari su se donekle promenile kada su u pitanju naši predstavnici, jer je Partizan ušao u seriju pobeda, Zvezda je u seriji poraza, pa je posle najnovijeg trijumfa u Kaunasu, Partizan trenutno na sedmoj poziciji sa skorom 12-11, ali taj učinak imaju i Makabi, Valensija i Žalgiris koji je trenutno na 10. poziciji.

Kako bi izgledao njihov poredak da je sada završen ligaški deo sezone?

Ne možemo još dobiti kompletan odgovor, jer u tom krugu nisu odigrane sve utakmice. Doduše, Partizan svoje mečeve jeste, pa ima bolji skor (dve pobede od Žalgirisa), pobedu i poraz od Makabija, ali uz negativnu koš-razliku, kao i dva poraza od Valensije. Dakle, Partizanov skor sa ovim ekipama je 3-3, Makabi ima 3-1, Valensija 2-2, a Žalgiris 1-3. Ako Makabi izgubi i od Valensije i od Žalgirisa u narednim mečevima, a Žalgiris savlada i Valensiju, sve četiri ekipe bi imale skor 3-3, pa bi odlučivala koš-razlika.

Za petama su im Efes i Virtus koji imaju 11 pobeda i 12 poraza na jedanaestoj i dvanaestoj poziciji na tabeli, pa se možda ovaj krug i dodatno proširi, a drugi srpski predstavnik, Crvena zvezda je posle četiri uzastopna poraza pala na 13. poziciju sa skorom 10-13.

Još 11 kola je ostalo do konačne odluke o imenima putnika u plej-of, Partizan će u sledećem kolu gostovati Bajernu u Minhenu, a Crvena zvezda će izlaz iz krize tražiti na gostovanju Makabiju u Tel Avivu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati