Košarka

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 02. 2023. 12:49 27

Vučić napao Divca!

U Skupštini Srbije predsednik Aleksandar Vučić sa poslanicima raspravlja o francusko-nemačkom predlogu za rešenje krize na Kosovu. Tom prilikom je u više navrata ušao i u raspravu sa opozicijom o članstvu takozvane države Kosovo u raznim međunarodnim organizacijama, a na red je došlo i pitanje MOK-a.

- U Međunarodni olimpijski komitet? Pa, ušli su! Što ne kažete koje bio predsednik MOK-a, koga napadate i ko ga je postavio. Što ne kažete to? Što obmanjujete javnost? Što ne kažete da ste vi postavili istaknutog srpskog sportistu koji je to dozvolio - aludirao je na Vlada Divca nakon čega je usledila burna reakcija Radomira Lazovića, poslanika opozcije.

Vučić je potom nastavio svoj obračun sa opozicijom o drugim organizacijama i sprečavanju Kosova da postane njihov čla.

Podsetimo, Kosovo je u MOK primljeno u decembru 2014. godine kada je na čelu srpskog komiteta bio Vlade Divac, legendarni košarkaš.

SNS je uveliko bio na vlastii, a Divac nije želeo da učestvuje na sednici na kojoj je Kosovo primljeno u MOK.

Glasanje je tada obavljeno javno a ne elektronskim putem, pa nije bilo tajnosti tom prilikom.

Da Divac nije mogao ništa da uradi, svedoče reči Vanje Udovičića, tadašnjeg ministra sporta kojeg je SNS postavio na to mesto.

- Nama su, praktično, vezane ruke, u ovom slučaju drugi odlučuju o našoj sudbini i najavljuju da će doneti odluku koja će biti presedan nad presedanima u međunarodnom sportu. Ovde se politika umešala u sport, što je apsolutno zabranjeno. Ukoliko MOK donese takvu odluku, onda svi postulati, nažalost, padaju u vodu i to je jako loše za budućnost međunarodnog sporta - rekao je Udovičić uoči glasanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati