Košarka

Direktno.rs

31. 01. 2023. 23:19 0

Obradović posebno ishvalio JEDNOG IGRAČA

Košarkaši Partizana nisu imali milosti u 22. kolu Evrolige, pošto su u Areni deklasirali Asvel sa 92:71. Blistao je trener crno-belih Željko Obradović posle meča, a na konferenciji za štampu je kao nikada ishvalio jednog svog igrača - Uroša Trifunovića.

Najpre je Žoc izneo utiske posle same utakmice.

- Ne, ne mislim da je bilo opuštanja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. Mislim da smo odigrali dobru odrbanu tokom celog meča. Izuzetno sam zadovoljan agresivnošću i time što smo reagovali napadački, onako kako treba. Naravno, u poslednjoj četvrtini sam vodio računa da u petak imamo meč sa Žalgirisom - rekao je Obradović i nastavio:

- Podatak koji je u statistici. Oni su imali tri osvojene i 17 izgubljenih lopti, a mi smo imali 17 osvojenih i tri izgubljene. To je bilo u istom stilu kao u meču sa Zvezdom. Asvel je ispod našeg koša imao osam skokova, u drugom poluvremenu samo tri. To je ono što daje ton odbrani. Zaista, sve pohvale igračima.

Slede Partizanu dva gostovanja.

- Žalgiris sutra (sreda) igra utakmicu. Oni su agresivan tim, fizički tim. Igra u velikom ritmu sa dosta izmena. U ovom trenutku je koncentracija samo na Žalgiris.

Jendo od pitanja se odnosilo na igru Nanelija, kao i derbi na derbi sa Crvenom zvezdom, u kom je Partizan izašao kao pobednika.

- Naneli je odigrao onako kako je odigrala i cela ekipa. To je ono što se očekuje od njega. Sigurno je da pobeda protiv Zvezde daje moral igračima i navijačima. Ja sam rekao da su oni slavili u svlačinici posle utakmice. Samopouzdanje je najvažnije. Treba da nastavimo da igramo tako. Ako budemo držali taj nivo, mislim da imamo dobre šanse da beležimo dobre rezultate.

Malo i o atmosferi u Areni...

- Navijači nam daju ogromnu ebnergiju. To je nešto na čemu smo zahvalni. Mi smo ponosni na ovo što se dešava ove godine u našoj Areni. Navijači prepoznaju svaku dobru odbranu, to je ono čime sam ja zadovlljan. Hvala im na podršci koju imaju igrači. Uvek treba da te motiviše atmosfera - rekao je Žoc.

Obradović je posebno izdvojio ulogu koju ima Uroš Trifunović.

- Uroš je ključni igrač: To je dečko kome ja najviše verujem. On igra fanstastičnu odbranu. U posleldnjim sekundama prvog poluvremena je napravio fenomenalnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke. Ja sam mu čestitao na toj odbrani. To je ono što je on prelomio u odnosu na prošlu godinu. On je nama izuzetno važan igrač i ja mu čestitam na tome kako igra ove sezone. Samo bi trebalo da bude još malo agresivniji u napadu. Tiče se onog što tražim od njega u "piku" i u nekim individualnim rešenjima, da bude agresivniji, jer on ima taj kvalitet.

O Smaigaliću...

- Smajli? Smajli se vratio posle povrede i igra. Ne volim da komentarišem, ali mislim da su bili neki faulovi koji nisu svirani, ali Bože moj. Šta da radimo. Važno je da je i on imao izvanredno rešenje u napadu. Mi igramo sa ektra pasom, što ranije nije bio slučaj. On ima brze ruke i pokazalo se da može da uzme loptu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati