Košarka

Direktno.rs

26. 01. 2023. 23:05 0

Radonjić i PAO uništili Žalgiris

Košarkaši Panatinaikosa u neverovatnom meču 21. kola Evrolige u "OAKA" dvorani su posle velikog preokreta pobedili Žalgiris sa 89:65.

Atinjani su na poluvremenu imali 15 poena minusa (42:27) i tek oko 3.500 navijača je ekipu trenera Dejana Radonjića zivžducima ispratilo u svlačionicu, ali u nastavku meča na terenu je postojao samo jedan tim.

PAO je u drugih 20 minuta postigao 62 poena, a primio je samo 23 za osmi trijumf u sezoni, dok je litvanski velikan prekinuo niz od četiri pobede i borbu za mesto u plej-ofu nastavlja sa učinkom 12-9.

Junak velikog trijumfa grčkog tima bio je Peris Li, koji je u trećoj četvrtini postigao 17 poena, od toga četiri trojke bez promašaja. Panatinaikos je u trećem periodu zabeležio 37 poena, više nego u celom prvom poluvremenu - 27, a primio je samo 16.

Atinjani su odlično počeli i poslednju četvrtinu serijom 10:0 i u 34. minutu došli su do nedostižne prednosti - 74:58, a na kraju su upisali i najubedljiviji trijumf ove sezone u Evroligi.

Li je postigao 24 poena (5/6 za tri), Dvejn Bejkon i Mateuš Ponitka su upisali po 13, a Jorgos Papajanis 12. U poraženoj ekipi Rolands Šmits je jedini bio dvocifren sa 11 poena, a po devet su imali Lukas Lekavičijus i Laurinas Birutis.

PAO u sledećem kolu gostuje Realu, a Žalgiris ide u Istanbul na megdan Efesu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati