Košarka

[ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2023. 21:12 6

Poraz od Žalgirisa boli, sve manje šanse za Top 8

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Kaunasu od Žalgirisa rezultatom 71:66. Boleće dugo ovaj poraz navijače crveno-belih, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su izabranici Duška Ivanovića imali plus sedam na nešto više od četiri minuta do kraja. Zvezda nije uspevala da "izmisli" poene u poslednjim minutima utakmice, što je kaznio pre svih Uljanovas koji je maltene sam preokrenuo utakmicu i doneo bitnu pobedu Žalgirisu.

Međutim, čak ni poraz ne boli koliko činjenica da je Žalgiris pobedio Zvezdu sa pet razlike, što znači da litvanska ekipa sada ima bolji međusobni skor od srpskog predstavnika, a uz to i dve pobede više. Crvena zvezda je slavila u Beogradu pre nešto više od mesec dana rezultatom 77:73 i poraz od tri i manje poena bi bio daleko prihvatljiviji.
Crvena zvezda je sada na jednu pobedu od osmog mesta koje dele Baskonija i Makabi, ali je dobra vest da ekipa Duška Ivanovića do kraja može da stigne ove dve ekipe i uz to ima i bolji međusobni skor. U prvom delu je Baskonija savladala Crvenu zvezdu sa 92:75, što jeste prilično ubedljivo, ali je španska ekipa u velikom padu, pa je i Partizan pokazao da može da se pobedi i sa ogromnih 20 razlike.

Zvezda je za pola koša slavila protiv Makabija, pa bi pobeda u Tel Avivu garantovala bolji međusobni skor od ovog direktnog konkurenta.

Naravno, još uvek je prerano za bilo kakve kalkulacije. U narednom kolu očekuje nas "večiti derbi" u kome će ovog puta Zvezda biti domaćin Partizanu. Prvi meč u Areni u kome je Partizan ugostio Zvezdu slavili su crveno-beli rezultatom 76:73.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati