Košarka

Direktno.rs

25. 12. 2022. 21:11 15

Pešić: Neću da se vadim i pravdam kao Piksi!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je gost u emisiji "60 minuta sa Vladom i Acom" na MaxBet radiju i tom prilikom govorio o brojnim temama. Pričao je u neuspehu na Evrobasketu, na kom su "orlovi" ispali u osmini finala od Italije, ali je i prozvao selektora fudbalera Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

- Ako hoćeš nešto veliko da praviš, ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle SP u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio - vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi - rekao je Pešić i dodao:

- Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu. Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota! Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke… Imaju profesionalnu ligu, organizaciju… Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba.

Selektor Pešić je govorio i o strancima.

- To je tema za medije, ali prvo treba da se srpska košarka postavi na pravom koloseku. Ja kažem ne stranci, nego stranac. Tema srpske košarke nije da li nam treba stranac, to nije tema u smislu kada se ozbiljno govori kako dalje u srpskoj košarci. Tema je da Kvalitetna liga Srbije nije profesionalna liga, da nijedan klub Prve lige osim velikih iz ABA lige, nema nijednog profesionalnog trenera za rad sa mladima. To je tema, a da li će biti ili neće stranac… - rekao je Pešić i naveo primer Lorenca Brauna:

- Svi ste pitali šta će nama stranac. A dođe ovaj u Španiju, koja ima najkvalitetniju ligu posle NBA, tamo je najbolji igrač bio bek koji je Amerikanac i nikakvih diskusija nije bilo da li je trebalo da bude ili nije. Za javnost je važno da li si pobedio ili ne, a za nas je važno kako stići do te pobede. Ovo što sam uzeo da budem trener, meni lično i ne treba više toliko, ali imam obavezu i osećaj obaveze da bih mogao da pomognem da se naša košarka vrati na normalan kolosek, sa medaljama ili bez njih. Ekspresnim putem se daju pasoši američkim igračima koji su bili tu nekoliko meseci i kada dođe Kup Radivoja Koraća Zvezda i Partizan podnesu zahtev za američkog igrača i on postane Srbin. Nije to put - kazao je Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati