Košarka

Direktno.rs

19. 12. 2022. 20:00 4

Partizan se preko FMP vratio u vrh ABA lige

Košarkaši Partizana savladali su 90:86 (21:17, 24:18, 28:12, 17:39 ) ekipu FMP-a u 11. kolu ABA lige. Ovom pobedom crno-beli su se ponovo vratili u vrh tabele.

Partizan je posle 11 odigranih utakmica na skoru 9-2, dok su gosti iz Železnika upisali osam trijumfa i tri neuspeha. U sastavu Partizana za ovaj meč zbog povreda nisu bili Aleksa Avramović i Janis. Papaetrua. Nervozno su obe ekipe započele utakmicu. Pre prvih poena Stepanovića videli smo nekoliko loših napada. Onda se u strelce upisao i kapiten Partizana Panter sa linije „penala“.

Uspeo je Panter da pokrene svoj tim, a onda mu se sa pet poena priključio vidno raspoloženi Trifunović, a Partizan otišao na +7 (17:10). Najbolji igrač „pantera“ Frejžer nikako nije uspevao da pronađe svoj ritam na startu meča, upisao se u strelce tek pri kraju prvog kvartala i pomogao svom timu da prvu četvrtinu završi sa zaostatkom od četiri poena (21:17). Na startu druge četvrtine Bič je pogodio trojku, FMP prišao na samo poen zaostatka, a trener crno-belih Obradović morao da zatraži minut odmora. Nakon tajm-auta Lesor je pogodio uz faul, a Vukčević i Anđušić vratili osetniju prednost Partizanu, da bi Egzumovom trojkom domaćin ubrzo stigao i do maksimalnih +12 (35:23).Uspeli su igrači trenera Stefanovića da ekspresno prepolove vođstvo Partizana koševima Stepanovića i Valinskasa, ali je u zaršnici prvog dela Ledej poenima vratio dvocifrenu prednost svom timu. Tako se na odmor otišlo rezultatom 45:35. Nakon tri minuta igre drugom poluvremenu Partizan je koševima Trifunovića i Smailagića stigao do novog najvećeg vođstvo na meču +15 (53:38), a najbolji igrač gostiju Frejžer nastavio je sa lošom partijom večeras.

Partizan je dominirao parketom "Arene", a utakmica polako počela da ulazi u "jednosmernu ulicu" nakon što je Ledej pogodio uz faul za novu najveću prednost crno-beli +16 (56:40). Ipak, FMP trojkom Biča i dobrom odbranom „panteri“ su došli do daha. Kratko je trajala nešto bolja igra ekipe iz Železnika, te je Partizan posle fantastičnih zakucavanja Lesora i Trifunovića stigao do ogromnih +19 (62:43).

Još jednom je promašio indisponirani Frejžer, a Trifunović zakucao u kontri, da bi Anđušić polaganjem uz faul doveo domaćina do +24 (69:45). Kako je tekla, tako se i završila treće četvrtina, Lesor je zakucao, a Partizan posle 30 minuta igre imao +26 (73:47). Šansu je u poslednjoj četvrtini dobio i Brodzijanski umesto Lesora, a Partizan košem Egzuma sa "penala" dostigao novih maksimalnih +27 (76:49).Pitanje pobednika je odavno bilo rešeno, a u igru je na polovini poslednje deonice ušao iu mladi košarkaš Partizana Đorđije Jovanović. Do kraja meča u listu strelaca upisali su se Brodzijanski I Jovanović, a crno-beli u laganom ritmu završili posao. To je iskoristio FMP i smanjio razliku u finišu.

Serijom grešaka sa jedne i trojki na drugoj strani utakmica je postala neizvesna u finišu, Bič je na tri sekunde pogodio trojku i približio svoj tim na samo tri poena zaostatka (89:86). Egzum je pogodio slobodno bacanje i sačuvao pobedu Partizana.

Ekipa iz Železnika slavila je u poslednjoj četvrtini sa čak 39:17.

PARTIZAN - FMP 90:86 (21:17, 24:18, 28:12, 17:39)

Dvorana: Štark arena. Sudije: Damir Javor, Milan Nedović, Denis Hadžić.

Partizan: Vukčević 5, Ledej 10, Panter 6, Smailagić 14, Egzum 12, Brodzijanski 4, Jovanović 3, Naneli, Lesor 14, Trfunović 14, Anđušić 5, Madar 2. Trener: Željko Obradović.

FMP: Frejzer 8, Bič 16, Stepanović 17, Šaranović 9, Simović, Izundu 10, Vuković, Janković 4, Dženkins 3, Vujičić, Manojlović 8, Valinskas 11. Trener: Nenad Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati